01/11/2021 01/11/2021 Στην απομάκρυνση του 110 ετών καμπαναριού στο “λαβωμένο” από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Ίνι Ηρακλείου προχώρησαν για λόγους ασφαλείας οι αρχές. Περισσότερα από 100 κωδωνοστάσια, μεγάλοι και μικροί ιεροί ναοί ,όπως και χιλιάδες παλιά σπίτια και καταστήματα, έχουν υποστεί σοβαρές έως πολύ σοβαρές καταστροφές από τους σεισμούς, στις σεισμόπληκτες περιοχές...
01 Νοεμβρίου, 2021 - 13:27
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2021 - 13:26

Ίνι Ηρακλείου: Απομάκρυναν καμπαναριό 110 ετών

Διαδώστε:
Ίνι Ηρακλείου: Απομάκρυναν καμπαναριό 110 ετών

Στην απομάκρυνση του 110 ετών καμπαναριού στο “λαβωμένο” από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Ίνι Ηρακλείου προχώρησαν για λόγους ασφαλείας οι αρχές.

Περισσότερα από 100 κωδωνοστάσια, μεγάλοι και μικροί ιεροί ναοί ,όπως και χιλιάδες παλιά σπίτια και καταστήματα, έχουν υποστεί σοβαρές έως πολύ σοβαρές καταστροφές από τους σεισμούς, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με έμφαση τον Δήμο Μινώα.

Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις στα χωριά κρίνεται επείγουσα η αποκαθήλωση των καμπαναριών, και εκατοντάδων παλαιών σπιτιών καθώς αυτά κυριολεκτικά “κρέμονται στον αέρα” και οι φορείς για λόγους ασφαλείας έχουν στείλει έγκαιρα κατεπείγοντα αιτήματα στους αντίστοιχους Δήμους, και στην πολιτική προστασία. Την λήψη των αναγκαίων πρόσθετων μέτρων προστασίας των πολιτών απο τα παλαιά ετοιμόρροπα κτίρια ναών και σπιτιών, καταστημάτων, ζητεί ο Μητροπολίτης κκ Ανδρέας ,όπως ιερείς και άλλοι θεσμικοί φορείς των σεισμόπληκτων περιοχών.

Αποκαθήλωση του καμπαναριού του Αϊ Γιώργη στο Ίνι 110 χρόνων

Στο σεισμόπληκτο Ινι του Δήμου Μινώα, έγινε χθες η αποκαθήλωση του ετοιμόρροπου καμπαναριού για λόγους ασφαλείας.

Περισσότερους από 4 τόνους ζύγιζε το καμπαναριό στον “λαβωμένο” Ιερό καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου που αποκαθηλώθηκε με έξοδα ιδιώτη και ύστερα από την έντονη ανησυχία και το ενδιαφέρον του ιερέα της ενορίας αλλά και του προέδρου της κοινότητας.

Η αποκαθήλωση έγινε για λόγους δημόσιας ασφάλειας με ειδικό μηχάνημα καθώς το καμπαναριό είχε καταστραφεί με άμεσο κίνδυνο να γκρεμιστεί στον προαύλιο χώρο που πολλές φορές παίζουν παιδιά ή να πέσει επάνω στον ήδη “κτυπημενο” από τους σεισμούς ιερό ναό προκαλώντας του επιπλέον σοβαρές καταστροφές. Οι εργασίες αποκαθήλωσης του καμπαναριού του ναού έγιναν σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και ανακούφισης καθώς οι παριστάμενοι κάτοικοι έλεγαν ότι, αντιμετωπίστηκε ο κίνδυνος πτώσης του καμπαναριού έχοντας παράλληλα στην μνήμη τους τις χαρούμενες στιγμές, τις χαρμόσυνες γιορτές ,τους γλυκούς ήχους της καμπάνας “το στολίδι του ναου” και τις λειτουργίες στο Αγ.Γεώργιο, κτίριο 110 χρόνων το οποίο για λόγους ασφαλείας παραμένει κλειστό.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: www.cretalive.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων