25/02/2019 25/02/2019 Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να αποφασίσει την ερχόμενη Τετάρτη, για το αν ο γιγάντιος σταυρός  που λειτουργεί ως μνημείο ηρώων, παραβιάζει το Σύνταγμα. Οι δικαστές του δικαστηρίου θα πρέπει να αποφανθούν σχετικά με το αν ο σταυρός παραβιάζει το πρώτο άρθρο του αμερικανικού συντάγματος, περί ελεύθερης άσκησης της θρησκευτικής πίστης.  Στο επίκεντρο...
25 Φεβρουαρίου, 2019 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2019 - 14:45

ΗΠΑ: Αντισυνταγματικός (;) ο σταυρός στο μνημείο ηρώων

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Αντισυνταγματικός (;) ο σταυρός στο μνημείο ηρώων

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να αποφασίσει την ερχόμενη Τετάρτη, για το αν ο γιγάντιος σταυρός  που λειτουργεί ως μνημείο ηρώων, παραβιάζει το Σύνταγμα.

Οι δικαστές του δικαστηρίου θα πρέπει να αποφανθούν σχετικά με το αν ο σταυρός παραβιάζει το πρώτο άρθρο του αμερικανικού συντάγματος, περί ελεύθερης άσκησης της θρησκευτικής πίστης.  Στο επίκεντρο της διαμάχης που έχει ξεσπάσει βρίσκεται ένας σταυρός ύψους δώδεκα μέτρων που ανεγέρθηκε το 1925 στο Μέριλαντ, για να τιμήσει τη μνήμη 49 στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Επειδή είναι χτισμένο σε δημόσια έκταση, ο Αμερικανός Ανθρωπιστικός Σύνδεσμος (AHA) της Ουάσινγκτον, ένας ενάγων στην υπόθεση, θεωρεί ότι το μνημείο παραβιάζει το Σύνταγμα στο σημείο του που απαγορεύει στο κράτος να ευνοεί μια θρησκεία έναντι άλλης.

“Ο αγώνας για τον διαχωρισμό της εκκλησίας και του κράτους απέχει πολύ”, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο AHA, προσθέτοντας  ότι ήδη έχουν δαπανηθεί 100.000 δολάρια δημόσιας χρηματοδότησης για τη διατήρηση του μνημείου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων