08/08/2020 08/08/2020 Έξι χρόνια μετά τις επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), οι Χριστιανοί στην κοιλάδα της Νινευή στο Ιράκ ανακαινίζουν εκκλησίες και νηπιαγωγεία. Τον Αύγουστο του 2014 περίπου 120.000 Χριστιανοί της περιοχής αναγκάστηκαν μέσα σε μία νύχτα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά τις επιθέσεις που δέχθηκαν από εξτρεμιστές μουσουλμάνους. Σήμερα, μετά την απελευθέρωση των περιοχών...
08 Αυγούστου, 2020 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2020 - 10:26

Ιράκ: Ξαναχτίζουν εκκλησίες μετά τις επιθέσεις του ISIS

Διαδώστε:
Ιράκ: Ξαναχτίζουν εκκλησίες μετά τις επιθέσεις του ISIS

Έξι χρόνια μετά τις επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), οι Χριστιανοί στην κοιλάδα της Νινευή στο Ιράκ ανακαινίζουν εκκλησίες και νηπιαγωγεία.

Τον Αύγουστο του 2014 περίπου 120.000 Χριστιανοί της περιοχής αναγκάστηκαν μέσα σε μία νύχτα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά τις επιθέσεις που δέχθηκαν από εξτρεμιστές μουσουλμάνους. Σήμερα, μετά την απελευθέρωση των περιοχών από τις ιρακινές δυνάμεις περίπου οι μισές από τις 11.000 χριστιανικές οικογένειες έχουν επιστρέψει.
Η εικόνα που αντίκρισαν στους ναούς ήταν απογοητευτική: άνδρες του ISIS βανδάλισαν τις εκκλησίες, έκαψαν ιερά βιβλία, έκλεψαν πολύτιμα ιερά σκεύη και κατέστρεψαν εικόνες.

Σήμερα, οι εκκλησίες αυτές έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: , ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων