04/02/2022 04/02/2022 Προκαταρκτική εξέταση κινήθηκε από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου για το περιστατικό της μετάληψης (!) μαθητών δημοτικού σχολείου σε εκκλησία, χωρίς την άδεια των γονέων τους. Τα παιδιά κοινώνησαν κατά τη Θεία Λειτουργία την ημέρα που η εκκλησία μας τιμά τους προστάτες της Ελληνικής Παιδείας, Τρεις Ιεράρχες, σε εκκλησία του Ηρακλείου, χωρίς να έχει προηγηθεί...
04 Φεβρουαρίου, 2022 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2022 - 14:09

Ηράκλειο: Προκαταρκτική εξέταση για μαθητές που κοινώνησαν χωρίς να το ξέρουν οι γονείς τους

Διαδώστε:
Ηράκλειο: Προκαταρκτική εξέταση για μαθητές που κοινώνησαν χωρίς να το ξέρουν οι γονείς τους

Προκαταρκτική εξέταση κινήθηκε από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου για το περιστατικό της μετάληψης (!) μαθητών δημοτικού σχολείου σε εκκλησία, χωρίς την άδεια των γονέων τους.

Τα παιδιά κοινώνησαν κατά τη Θεία Λειτουργία την ημέρα που η εκκλησία μας τιμά τους προστάτες της Ελληνικής Παιδείας, Τρεις Ιεράρχες, σε εκκλησία του Ηρακλείου, χωρίς να έχει προηγηθεί συγκατάθεση των γονιών για τη Θεία Μετάληψη, παρά μόνο για τον εκκλησιασμό. Εξάλλου, αυτό δεν απαιτείται από το κράτος, εφόσον το ζήτημα είναι δογματικό.

Ωστόσο,  ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, κάλεσε για εξηγήσεις τους εκπαιδευτικούς και τη διευθύντρια του σχολείου, που συνόδευαν τα παιδιά, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι «άλλο ο εκκλησιασμός και άλλο η συμμετοχή στη θεία μετάληψη».

Οι εκπαιδευτικοί φέρονται να παραδέχτηκαν ότι η γραπτή συναίνεση των γονέων αφορούσε μόνο τον εκκλησιασμό και δεν είχε προσχεδιαστεί η μετάληψη των μαθητών, ενώ φέρονται να επισήμαναν ότι ρώτησαν τους περισσότερους μαθητές αν το γνωρίζουν οι γονείς τους και αν έχουν προετοιμαστεί για αυτό (δηλαδή αν είχαν νηστέψει).

Το ζήτημα είναι ότι για ένα θέμα απολύτως φυσιολογικό, την εποχή του κορωνοϊού οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να δώσουν και γραπτές εξηγήσεις για το περιστατικό.

Προβληματισμός, πάντως, επικρατεί και από το γεγονός ότι την ίδια μέρα ένας μαθητής του σχολείου δεν πήγε στον εκκλησιασμό, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά από self test. Την προηγούμενη ημέρα, ωστόσο, παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματα στο σχολείο, οπότε τίθεται ζήτημα και ενδεχόμενης διασποράς (όχι πάντως από το Άγιο Ποτήριο).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων