28/09/2021 28/09/2021 “Λαβωμένη” από τον χθεσινό καταστροφικό σεισμό των 5,8 ρίχτερ, βγήκε και η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Την εικόνα με τις εκεταμένες ζημιές που έχει υποστεί η ιστορική Μονή Αγκαράθου, μετέφερε σήμερα στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, ο ηγούμενος της Μονής. Σύμφωνα με τα όσα είπε, η...
28 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2021 - 18:17

Ηράκλειο: Ζημιές στην ιστορική Μονή Αγκαράθου

Διαδώστε:
Ηράκλειο: Ζημιές στην ιστορική Μονή Αγκαράθου

“Λαβωμένη” από τον χθεσινό καταστροφικό σεισμό των 5,8 ρίχτερ, βγήκε και η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Την εικόνα με τις εκεταμένες ζημιές που έχει υποστεί η ιστορική Μονή Αγκαράθου, μετέφερε σήμερα στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, ο ηγούμενος της Μονής.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η έξαρση σεισμικότητας στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου είχε ως αποτέλεσμα τα κελιά των μοναχών να υποστούν καταστροφές, με πτώση τοιχείων και πετρών. Η Μονή δεν μπορεί πλέον να στεγάσει τους μοναχούς, σύμφωνα με τον ηγούμενο, ο οποίος τώρα καλείται να βρει λύση και να εξασφαλίσει την ασφαλή τους μετεγκατάσταση.

 

https://www.ekriti.gr/

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων