31/01/2020 31/01/2020 Παρά τις συλλήψεις και τις φυλακίσεις η μόλις 21 ετών Φατιμέ Μοχαμάντι από το Ιράν δεν εγκατέλειψε την πίστη  της  και εξακολουθούσε να δίνει τον δικό της προσωπικό αγώνα για τον Ιησού και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα της. Ωστόσο, τα τελευταία νέα για την νεαρή Χριστιανή είναι ανησυχητικά . Σύμφωνα με το δίκτυο Article...
31 Ιανουαρίου, 2020 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2020 - 9:38

Ιράν: Αγνοείται 21χρονη Χριστιανή που μάχεται για την πίστη της

Διαδώστε:
Ιράν: Αγνοείται 21χρονη Χριστιανή που μάχεται για την πίστη της

Παρά τις συλλήψεις και τις φυλακίσεις η μόλις 21 ετών Φατιμέ Μοχαμάντι από το Ιράν δεν εγκατέλειψε την πίστη  της  και εξακολουθούσε να δίνει τον δικό της προσωπικό αγώνα για τον Ιησού και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα της.
Ωστόσο, τα τελευταία νέα για την νεαρή Χριστιανή είναι ανησυχητικά . Σύμφωνα με το δίκτυο Article 18, η Φατιμέ συνελήφθη για μία ακόμα φορά στις 28 Ιανουαρίου, μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία, και έκτοτε αγνοείται η τύχη της.

Η 21χρονη έχει ήδη συλληφθεί τρεις φορές και έχει φυλακιστεί για έξι μήνες για τα θρησκευτικά της πιστεύω. Επίσης, εκδιώχθηκε από το πανεπιστήμιο.

“Φαίνεται ότι η πίστη μου για τον Χριστό, και η δραστηριότητα μου για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι οι λόγοι που μου απαγορεύουν να συνεχίσω τις σπουδές μου” σχολίασε τότε και πρόσθεσε: “Η άρνηση των βασικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση, σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει ως μηχανισμός πίεσης και χρησιμοποιείται ως μοχλός για να πιέσει τις θρησκευτικές μειονότητες και τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την ελπίδα ότι τα άτομα θα σταματήσουν τις δραστηριότητές τους και θα εγκαταλείψουν τις πεποιθήσεις τους. Η στέρηση μου από την εκπαίδευσή μου σίγουρα σκοπεύει να ασκήσει πιέσεις πάνω μου, και να με κάνει να σιωπήσω.”

Νωρίτερα φέτος, η Φατιμέ έγραψε μια ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό πληροφοριών του Ιράν, κατηγορώντας τον ότι παραβίασε το σύνταγμα με στόχο τους Χριστιανούς. Τόνισε επίσης, ότι οι Χριστιανοί εμποδίζονται να “μιλάνε για τις πεποιθήσεις τους με τους συνομηλίκους τους”, ενώ οι μουσουλμάνοι μπορούν ελεύθερα να προβαίνουν σε «προπαγάνδα» σε σχολεία, πανεπιστήμια, τζαμιά και ιερά

Πέρυσι συνελήφθη επειδή υπέβαλε καταγγελία εναντίον μιας γυναίκας που της επιτέθηκε επειδή δεν φορούσε το μαντίλι της με το σωστό τρόπο. Η Μουσουλμάνα γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη αλλά η Φατιμέ πέρασε ακόμα μία νύχτα στη φυλακή.

Με πληροφορίες από το opendoorsusa.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων