03/03/2020 03/03/2020 Ελεύθερη αφέθηκε τελικά η Ιρανή Χριστιανή Μαρία Φατιμέ Μοχάμαντι, αφού καταβλήθηκε εγγύηση ύψους 2.250 δολ., ποσό που ξεπερνά τις ετήσιες αποδοχές για έναν μέσο Ιρανό. Η 21χρονη συνελήφθη στις 12 Ιανουαρίου μετά από διαμαρτυρία στην Τεχεράνη και για περίπου έναν μήνα η τύχης της αγνοείτο . Τελικά, έγινε γνωστό ότι η Ιρανή ήταν φυλακισμένη σε...
03 Μαρτίου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2020 - 8:31

Ιράν: Ελεύθερη μετά από βασανιστήρια η 21χρονη

Διαδώστε:
Ιράν: Ελεύθερη μετά από βασανιστήρια η 21χρονη

Ελεύθερη αφέθηκε τελικά η Ιρανή Χριστιανή Μαρία Φατιμέ Μοχάμαντι, αφού καταβλήθηκε εγγύηση ύψους 2.250 δολ., ποσό που ξεπερνά τις ετήσιες αποδοχές για έναν μέσο Ιρανό.
Η 21χρονη συνελήφθη στις 12 Ιανουαρίου μετά από διαμαρτυρία στην Τεχεράνη και για περίπου έναν μήνα η τύχης της αγνοείτο .
Τελικά, έγινε γνωστό ότι η Ιρανή ήταν φυλακισμένη σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο επικίνδυνες γυναικείες φυλακές του Ιράν, την Qarchak, που βρίσκεται σε έρημο νότια της Τεχεράνης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μαρία ξυλοκοπήθηκε πολύ άγρια από άνδρες και γυναίκες αξιωματικούς. Την υποχρέωναν , παρά το δριμύ ψύχος να παραμένει σε μία αυλή για ώρες σχεδόν γυμνή. Ανακρίθηκε με βίαιες μεθόδους και χωρίς την παρουσία δικηγόρου, ενώ της στερούσαν την τροφή για 24ωρα και την είχαν δεμένη με χειροπέδες.
Παρά τις συλλήψεις και τις φυλακίσεις η μόλις 21 ετών Φατιμέ Μοχαμάντι από το Ιράν δεν εγκατέλειψε την πίστη της και εξακολουθούσε να δίνει τον δικό της προσωπικό αγώνα για τον Ιησού και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα της.
Η 21χρονη έχει ήδη συλληφθεί τρεις φορές και έχει φυλακιστεί για έξι μήνες για τα θρησκευτικά της πιστεύω. Επίσης, εκδιώχθηκε από το πανεπιστήμιο.
«Φαίνεται ότι η πίστη μου για τον Χριστό, και η δραστηριότητα μου για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι οι λόγοι που μου απαγορεύουν να συνεχίσω τις σπουδές μου» σχολίασε τότε και πρόσθεσε: «Η άρνηση των βασικών και θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση, σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει ως μηχανισμός πίεσης και χρησιμοποιείται ως μοχλός για να πιέσει τις θρησκευτικές μειονότητες και τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την ελπίδα ότι τα άτομα θα σταματήσουν τις δραστηριότητές τους και θα εγκαταλείψουν τις πεποιθήσεις τους. Η στέρηση μου από την εκπαίδευσή μου σίγουρα σκοπεύει να ασκήσει πιέσεις πάνω μου, και να με κάνει να σιωπήσω.»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων