02/01/2021 02/01/2021 Επιστολή αποστέλλει ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης για κλείσιμο των ναών και τα Θεοφάνεια στο πλαίσιο της επαναφοράς των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων. Ζητάει δε ρητά από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει και να τιμήσει την πρότερη απόφασή της για παρουσία πιστών κατά τη μεγάλη δεσποτική εορτή...
02 Ιανουαρίου, 2021 - 20:58
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2021 - 21:09

ΙΣΚΕ: «Nα τηρήσουν την (προηγούμενη) απόφαση για τα Θεοφάνεια»

Διαδώστε:
ΙΣΚΕ: «Nα τηρήσουν την (προηγούμενη) απόφαση για τα Θεοφάνεια»

Επιστολή αποστέλλει ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης για κλείσιμο των ναών και τα Θεοφάνεια στο πλαίσιο της επαναφοράς των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων. Ζητάει δε ρητά από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει και να τιμήσει την πρότερη απόφασή της για παρουσία πιστών κατά τη μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων. 

Διαβάστε την επιστολή εδώ:

Προς την
Διαρκήν Ιεράν Σύνοδον
της Εκκλησίας της Ελλάδος

Μακαριώτατε, Άγιοι Συνοδικοί,
Η σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως περί απουσίας των πιστών από τη Θεία Λειτουργία της εορτής των Αγίων Θεοφανείων μας δημιουργεί αισθήματα πικρίας καθόσον ο ιερός Κλήρος συντασσόμενος με τα μέτρα προστασίας της υγείας μερίμνησε για την πιστή εφαρμογή τους με τη συνεργασία των λαϊκών μελών των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και του προσωπικού των Ιερών Ναών.

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος έχοντας τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, ζητά μέσω της Σεπτής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από την Ελληνική Κυβέρνηση να τηρήσει και να τιμήσει τις αποφάσεις της και να μην εμποδιστεί η παρουσία πιστών κατά την μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.
Ευχόμεθα εκ βάθους καρδίας,
Το 2021 να είναι ειρηνικό και σωτήριο

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πρωτοπρεσβύτερος Πρωτοπρεσβύτερος
Γεώργιος Σελλής Βασίλειος Χρηστίδης

Διαβάστε επίσης: Έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου «φέρνει» το κλείσιμο των εκκλησιών τα Θεοφάνεια – Νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα το πρωί

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων