03/01/2021 03/01/2021 Ένα ηχογραφημένο μήνυμα, που εστάλη στον συγγραφέα του άρθρου Muslims from Hebron attempt to burn the Christmas tree in Bethlehem’s Manger Square, καταδεικνύει ότι Ισλαμιστές από τη Χεβρώνα επιχείρησαν να κάψουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Μάνγκερ της Βηθλεέμ το βράδυ που όλος ο πλανήτης θα καλωσόριζε το νέο έτος. Η Παλαιστινιακή Αρχή προσπάθησε απεγνωσμένα να αποκρύψει αυτή...
03 Ιανουαρίου, 2021 - 22:41
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2021 - 22:54

Ισλαμιστές επιχείρησαν να κάψουν χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Βηθλεέμ

Διαδώστε:
Ισλαμιστές επιχείρησαν να κάψουν χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Βηθλεέμ

Ένα ηχογραφημένο μήνυμα, που εστάλη στον συγγραφέα του άρθρου Muslims from Hebron attempt to burn the Christmas tree in Bethlehem’s Manger Square, καταδεικνύει ότι Ισλαμιστές από τη Χεβρώνα επιχείρησαν να κάψουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Μάνγκερ της Βηθλεέμ το βράδυ που όλος ο πλανήτης θα καλωσόριζε το νέο έτος. Η Παλαιστινιακή Αρχή προσπάθησε απεγνωσμένα να αποκρύψει αυτή την τελευταία επίθεση… Ωστόσο, είναι γνωστό ότι οι σχέσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων που ζουν υπό την Παλαιστινιακή Αρχή στη Δυτική Όχθη χειροτέρευσαν απότομα εξαιτίας μιας σειράς πρόσφατων γεγονότων, που επηρέασαν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Δεν είναι μυστικό ότι η προσπάθεια σύνδεσης μιας μουσικής εκδήλωσης στον ιστορικό χώρο του Nabi Musa, που βρίσκεται ανατολικά της Ιερουσαλήμ, με τα Χριστούγεννα (κάτι που αποδείχθηκε ψευδές) άφησε ένα αίσθημα δυσαρέσκειας και πικρίας στους χριστιανούς που ζουν στη Δυτική Όχθη. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε κατάλληλα, ώστε να προκαλέσει αντιχριστιανικά συναισθήματα στους Μουσουλμάνους που ζουν στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.

Ωστόσο, η εμφάνιση του Sabri Saydam, γραμματέα του επαναστατικού συμβουλίου της Φατάχ και πρώην υπουργού Παιδείας, σε ένα βίντεο από τον ίδιο χώρο, πριν από λίγες ημέρες, «χτύπησε μια χορδή» σε πολλούς χριστιανούς. Στο βίντεο επαναλάμβανε ότι μόνο οι Παλαιστίνιοι Μουσουλμάνοι θα παραμείνουν στη χώρα, την ώρα που οι παρευρισκόμενοι φώναζαν: «ένα έθνος του οποίου ο ηγέτης Μωάμεθ δεν θα γονατίσει». Αυτό επέφερε δριμεία και εκτενή κριτική στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Mo Najjar, συντονιστής του Παλαιστινιακού Διαλόγου για τη Νεολαία, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook, «Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή η δήλωση προέρχεται από τον πρώην Υπουργό Παιδείας που ανήκει στο κίνημα της Φατάχ, το οποίο απεικονίζεται ως το κοσμικό κίνημα στην Παλαιστίνη. Ακόμα πιστεύετε αυτό το αστείο;», ενώ ο πρώην υπουργός κρίθηκε και από δημοσιογράφους, μίας εκ των οποίων η σελίδα «έπεσε» άμεσα.

Οι επαναλαμβανόμενες δημοσιεύσεις μικρών ταινιών στο διαδίκτυο από νεαρούς μουσουλμάνους, που κοροϊδεύουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και την Εκκλησία της Γεννήσεως, πάντως, έχουν γίνει παράγοντας διάδοσης μίσους εναντίον των Χριστιανών.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανάγκασε τις οικογένειές τους να εκδώσουν δήλωση εναντίον των παιδιών τους, υποστηρίζοντας ότι ένας από αυτούς πάσχει από ψυχική διαταραχή.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι χριστιανοί κληρικοί στην Ιερουσαλήμ εξέφρασαν κρυφά τη «δυσαρέσκεια» τους για αυτή τη δήλωση, αλλά αρνήθηκαν να κατονομαστούν σε επίσημη έκθεση.

Ωστόσο, ο πατέρας Yohanna Twal, ένας ορθόδοξος μοναχός Ιορδανικής καταγωγής, που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν δίστασε να αποκαλέσει τις παρατηρήσεις του ανώτερου ηγέτη της Φατάχ «ρατσιστικό και ισλαμικό λόγο, ο οποίος δεν έχει διαφορά με αυτούς του ISIS».

Πηγή: www.jihadwatch.org/2021/01/hebron-christmas-tree?fbclid=IwAR2UGja_5VuNHdiGIJxUbIHryxwxi4PXLtqc9pLW9ifhX0bm2YK_lO2hbuI

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων