11/05/2021 11/05/2021 Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από ρουκέτες που έπληξαν απόψε την περιοχή του Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 TV, ένας πύραυλος έπληξε ένα κτίριο στο προάστιο Χολόν. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν ο τραυματίας βρισκόταν σε αυτό το κτίριο. Λόγω της...
11 Μαΐου, 2021 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2021 - 21:43

Ισραήλ: Ρουκέτες έπληξαν το Τελ Αβίβ – Τουλάχιστον ένας τραυματίας

Διαδώστε:
Ισραήλ: Ρουκέτες έπληξαν το Τελ Αβίβ – Τουλάχιστον ένας τραυματίας

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από ρουκέτες που έπληξαν απόψε την περιοχή του Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 TV, ένας πύραυλος έπληξε ένα κτίριο στο προάστιο Χολόν. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν ο τραυματίας βρισκόταν σε αυτό το κτίριο.

Λόγω της «βροχής» ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας διακόπηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

Η οργάνωση Χαμάς ανέφερε ότι τα πλήγματα αυτά ήταν η απάντησή της για την καταστροφή, από το ισραηλινό στρατό, ενός πολυόροφου κτιρίου στη Γάζα, όπου στεγάζονταν τα γραφεία πολλών υψηλόβαθμων στελεχών της.

Την ίδια ώρα. η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) κάλεσε σήμερα όλες τις πλευρές στη σύρραξη μεταξύ του Ισραήλ και της διοικούμενης από τη Χαμάς Γάζας να αποκλιμακώσουν τη βία, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους, υπενθυμίζοντάς τους το δίκαιο του πολέμου.

Ο περιφερειακός διευθυντής για τη Μέση Ανατολή της ICRC, Φαμπρίτσιο Καρμπόνι, επισήμανε, σε μια ανακοίνωση που εστάλη στο Ρόιτερς, ότι το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο απαγορεύει τις αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον αμάχων, οποιαδήποτε επίθεση πρέπει να είναι αναλογική και όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται προκειμένου να αποφευχθούν απώλειες αμάχων.

Ζήτησε μια «ταχεία, ασφαλή και ανεμπόδιστη μετακίνηση των ασθενοφόρων» και για το προσωπικό και τους εθελοντές τόσο της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου όσο και του συλλόγου Magen David Adom στο Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων καταδικάζει την βία στην Αγία Πόλη

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων