27/03/2023 27/03/2023 Η μεγάλη πλειοψηφία από τις 2.672 άδειες αγοράς ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα το 2022 δόθηκαν σε Ισραηλινούς για την αγορά γης, όπως αναφέρει πρωτοσέλιδα η Χαλκίν Σεσί. Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το δημοσίευμα αναφέρει ότι περίπου 2.000 εταιρείες στα κατεχόμενα έχουν ισραηλινούς μετόχους και μέσω αυτών των εταιρειών, Ισραηλινοί αγόρασαν γύρω στις 25.000 στρέμματα γης,...
27 Μαρτίου, 2023 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2023 - 21:55

Ισραηλινοί η πλειοψηφία των ξένων αγοραστών ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα

Διαδώστε:
Ισραηλινοί η πλειοψηφία των ξένων αγοραστών ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα

Η μεγάλη πλειοψηφία από τις 2.672 άδειες αγοράς ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα το 2022 δόθηκαν σε Ισραηλινούς για την αγορά γης, όπως αναφέρει πρωτοσέλιδα η Χαλκίν Σεσί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, το δημοσίευμα αναφέρει ότι περίπου 2.000 εταιρείες στα κατεχόμενα έχουν ισραηλινούς μετόχους και μέσω αυτών των εταιρειών, Ισραηλινοί αγόρασαν γύρω στις 25.000 στρέμματα γης, κατά μεγάλο μέρος γεωργική γη, κυρίως στην Καρπασία. Λέγεται επίσης ότι έχουν αγοράσει 2.000 στρέμματα και στην Λεύκα.

Σημειώνεται ότι σε μερικούς από αυτούς τους Ισραηλινούς έχει παραχωρηθεί η «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους και έχουν ιδρύσει περίπου 200 εταιρείες στα κατεχόμενα.

«Υπάρχει ένας σημαντικός ισχυρισμός αναφορικά με το ότι οι Ισραηλινοί απέκτησαν το 42% των εδαφών ολόκληρης της Κύπρου», αναφέρει το δημοσίευμα που κάνει λόγο για ύπαρξη συναγωγής στα κατεχόμενα.

Η Ντιαλόγκ έγραφε χθες ότι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης κτηματομεσιτών, Χουσεϊν Σαντέγχι δήλωσε ότι αυξάνονται οι πωλήσεις ακινήτων στα κατεχόμενα, όμως αυξάνεται και ο αριθμός των ατόμων που πουλούν περιουσίες παράνομα, κάτι το οποίο προκαλεί σοβαρά προβλήματα.

Επισημαίνοντας ότι η παρανομία έχει ως αποτέλεσμα να χάνει μεγάλα ποσά εσόδων το «κράτος», ο κ. Σαντέγχι είπε ότι με παράνομες πωλήσεις ακινήτων ασχολούνται και ξένοι και ντόπιοι.

Σημείωσε ότι οι πωλήσεις ακινήτων αυξήθηκαν ειδικά στις περιοχές Τρικώμου και Κερύνειας και πρόσθεσε ότι οι καλύτεροι αγοραστές είναι οι Τούρκοι, οι Ρώσοι, οι Ιρανοί και οι Ισραηλίτες.

Είναι πολύ δύσκολο να αγοράσουν ακίνητα οι ντόπιοι που περνούν μόνο με τον μισθό τους, κατέληξε.

Πληροφορίες: ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων