21/07/2022 21/07/2022 Με περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 2:30 στην περιοχή του φράγματος Λύρας του Δήμου Σουφλίου. Ειδικότερα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 102 πυροσβέστες με 29 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και...
21 Ιουλίου, 2022 - 20:14
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2022 - 20:22

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο Δάσος της Δαδιάς

Διαδώστε:
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο Δάσος της Δαδιάς

Με περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 2:30 στην περιοχή του φράγματος Λύρας του Δήμου Σουφλίου. Ειδικότερα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 102 πυροσβέστες με 29 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Περιγράφοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εικόνα της πυρκαγιάς, η προϊσταμένη του Δασαρχείου Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη, αναφέρει πως η πυρκαγιά κατευθύνεται νότια, σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο περίπου δύο χιλιομέτρων, ενώ συνολικά εντοπίζονται τέσσερις εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα.

Οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν ασθενείς, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει η ευφλεκτότητα της υφιστάμενης βλάστησης που αποτελείται κυρίως από πεύκα.

Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή επικεντρώνεται στην αποτροπή της εξάπλωσης της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ανταποκρίτρια: Λ. Παπαδημητρίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων