27/10/2021 27/10/2021 Τη στενή σχέση που συνδέει την Κύπρο με τη Μακεδονία επιβεβαίωσαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως η τουρκική προκλητικότητα έναντι της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά και ζητήματα που αφορούν στη σημαντική και πολυπληθή κυπριακή...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2021 - 12:44

Ισχυροί οι δεσμοί της Κύπρου με την Μακεδονία

Διαδώστε:
Ισχυροί οι δεσμοί της Κύπρου με την Μακεδονία

Τη στενή σχέση που συνδέει την Κύπρο με τη Μακεδονία επιβεβαίωσαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως η τουρκική προκλητικότητα έναντι της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά και ζητήματα που αφορούν στη σημαντική και πολυπληθή κυπριακή κοινότητα της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στη Θεσσαλονίκη. Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα της συνεργασίας της Κύπρου με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων και αυτοδιοικητικά θέματα, καθώς στην Κύπρο είναι σε εξέλιξη η αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας την φετινή του επίσκεψη και τόνισε: «Η Ελλάδα, αλλά ειδικότερα η Μακεδονία έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Κύπρο. Κάθε φορά που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη νιώθω ότι αναγεννιέμαι πραγματικά. Χαίρομαι που είμαι κοντά σας στη γιορτή του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, παραμονές της μεγάλης εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου».

Στους στενούς δεσμούς της Μακεδονίας με την Κύπρο αναφέρθηκε ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας φέτος στην περιοχή. Παράλληλα τόνισε ότι «η σχέση Μακεδονίας και Κύπρου είναι διαχρονική» και υπογράμμισε: «όταν η Κύπρος είχε προβλήματα, η Μακεδονία ήταν εκεί, όπως ήταν εδώ και η Κύπρος όταν η Μακεδονία είχε προβλήματα και δυσκολίες. Αυτό οι Μακεδόνες δεν το ξεχνούν, όπως δεν ξεχνούν πόσο καθοριστικής σημασίας είναι η δική σας προσπάθεια όχι μόνο για να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό, αλλά και για τη διαμόρφωση μιας ισχυρής Ευρώπης».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων