22/09/2021 22/09/2021 Ισχυρός σεισμός, που σημειώθηκε στη Βικτώρια λίγο μετά τις 9 το πρωί, τοπική ώρα, έγινε αισθητός σε όλη την Πολιτεία, καθώς και στην Αυστραλιανή Πρωτεύουσα και σε περιοχές της Νέας Νοτίου Ουαλίας. Το επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε βορειοανατολικά της Μελβούρνης, κοντά στο Mansfield. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Βικτώριας, ο σεισμός ήταν μεγέθους...
22 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2021 - 8:42

Ισχυρός σεισμός κοντά στη Μελβούρνη

Διαδώστε:
Ισχυρός σεισμός κοντά στη Μελβούρνη

Ισχυρός σεισμός, που σημειώθηκε στη Βικτώρια λίγο μετά τις 9 το πρωί, τοπική ώρα, έγινε αισθητός σε όλη την Πολιτεία, καθώς και στην Αυστραλιανή Πρωτεύουσα και σε περιοχές της Νέας Νοτίου Ουαλίας.

Το επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε βορειοανατολικά της Μελβούρνης, κοντά στο Mansfield.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Βικτώριας, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 Ρίχτερ, ενώ επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

Οι μεγάλοι σεισμοί είναι μάλλον ασυνήθιστοι στη νοτιοανατολική Αυστραλία, περιοχή αρκετά πυκνοκατοικημένη: εκεί ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, που συνολικά φθάνει τα 25 εκατομμύρια.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως έλαβαν κλήσεις ως ακόμη και από το Ντάμπο, 700 χιλιόμετρα από το επίκεντρο. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αδελαΐδα, 900 χιλιόμετρα βόρεια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων