30/12/2019 30/12/2019 «H θέσπιση ενός τέτοιου νόμου, με πολλές παραβιάσεις της διαδικασίας και ασυμφωνίας με τα διεθνή πρότυπα και χωρίς κατάλληλο διάλογο, στρέφεται αναμφισβήτητα κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και συγκεκριμένα του Πατριαρχείου Σερβίας» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση τους τα μέλη του Επισκοπικού Συμβουλίου του Πατριαρχείου της Σερβίας στο Μαυροβούνιο. Το Συμβούλιο αυτό δημιουργήθηκε το 2006 όταν το...
30 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2019 - 14:31

Ηχηρή παρέμβαση από τους Επισκόπους του Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Ηχηρή παρέμβαση από τους Επισκόπους του Μαυροβουνίου

«H θέσπιση ενός τέτοιου νόμου, με πολλές παραβιάσεις της διαδικασίας και ασυμφωνίας με τα διεθνή πρότυπα και χωρίς κατάλληλο διάλογο, στρέφεται αναμφισβήτητα κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και συγκεκριμένα του Πατριαρχείου Σερβίας» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση τους τα μέλη του Επισκοπικού Συμβουλίου του Πατριαρχείου της Σερβίας στο Μαυροβούνιο.

Το Συμβούλιο αυτό δημιουργήθηκε το 2006 όταν το Μαυροβούνιο ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Σερβίας και αποτελείται από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιο και τους Επισκόπους Μιλεσέβου κ. Αθανάσιο, Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιο, Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριο και τον πρώην Επίσκοπο Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Αθανάσιο.

«Οι επίσκοποι του Μαυροβουνίου απορρίπτουν όλες τις κατηγορίες ότι η Εκκλησία του Θεού στο Μαυροβούνιο είναι εκθέτης ή απομεινάρι οποιασδήποτε μεγάλης πολιτειακής ή πολιτικής ιδεολογίας. Η μόνη «ιδεολογία» της Εκκλησίας και η μόνη υπουργός της μέσω των αιώνων ήταν και θα παραμείνει το Ευαγγέλιο του Θεού και η υπηρεσία στον Χριστό του Θεού μας» αναφέρουν σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τους.

Την ίδια ώρα καλούν τις αρχές να σταματήσουν τη χρήση βίας τονίζοντας πως:»καλούμε όλες τις αστυνομικές δυνάμεις και υπευθύνους τους, μέχρι τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό, να μην χρησιμοποιήσουν βία έναντι όσον  συγκεντρώνονται ειρηνικά για να υπερασπιστούν και να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους δικαιώματα. Υπενθυμίζουμε ότι τους είπαμε επανειλημμένα δημοσίως ότι η περιφρόνηση για την Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως παρουσιάστηκε τις τελευταίες δύο δεκαετίες, και που εκδηλώθηκε ιδιαίτερα στη διαδικασία σύνταξης και διέλευσης αυτής της επαίσχυντης νομικής πράξης, μπορεί να οδηγήσει σε κακές συνέπειες για την κοινωνία του Μαυροβουνίου, στη διακοπή της ειρήνης και στην αδελφική αρμονία, τα οποία αποτελούν ανεκτίμητο θησαυρό οποιασδήποτε σύγχρονης κοινωνίας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων