15/08/2020 15/08/2020 Ήχησαν και πάλι σήμερα οι καμπάνες στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, μετά από πέντε χρόνια σιωπής, εξαιτίας των αναστηλωτικών εργασιών. Ο φετινός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου βρίσκει την ιστορική Μονή εν μέσω πανδημίας και στον απόηχο της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξασφάλισε τη σχετική άδεια από τις...
15 Αυγούστου, 2020 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2020 - 10:42

Ήχησαν οι καμπάνες στη Σουμελά του Πόντου (βίντεο)

Διαδώστε:
Ήχησαν οι καμπάνες στη Σουμελά του Πόντου (βίντεο)

Ήχησαν και πάλι σήμερα οι καμπάνες στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, μετά από πέντε χρόνια σιωπής, εξαιτίας των αναστηλωτικών εργασιών.
Ο φετινός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου βρίσκει την ιστορική Μονή εν μέσω πανδημίας και στον απόηχο της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξασφάλισε τη σχετική άδεια από τις τουρκικές Αρχές, με τους οι μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, Σηλυβρίας κ. Μάξιμο, και Ζάμπιας κ. Ιωάννη, ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, να τελούν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Για πρώτη φορά δεν θα παραστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος βρίσκεται στην Ίμβρο.

Την τελευταία φορά που δόθηκε άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ήταν το 2015, λίγο πριν από το κλείσιμο του μνημείου. Εκείνη ήταν η έκτη συνεχόμενη φορά που έστω για μία ημέρα το μοναστήρι-σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού άνοιξε αποκλειστικά για τις προσευχές των χριστιανών.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων