11/01/2022 11/01/2022 Οι καμπάνες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο ήχησαν χαρμόσυνα. Ήταν η στιγμή που επίσημα ανακοινώθηκε η εκλογή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιου, του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης. Τον νέο Αρχιεπίσκοπο εξέλεξε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι εργασίες...
11 Ιανουαρίου, 2022 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2022 - 14:18

Ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Διαδώστε:
Ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Οι καμπάνες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο ήχησαν χαρμόσυνα. Ήταν η στιγμή που επίσημα ανακοινώθηκε η εκλογή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιου, του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης.

Τον νέο Αρχιεπίσκοπο εξέλεξε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι εργασίες της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς ξεκίνησαν σήμερα, Τρίτη, 11 Ιανουαρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022.

Στη μία το μεσημέρι στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, με ιεροτελεστία, παρουσία όλων των Συνοδικών μελών, υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.  Βαρθολομαίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της «ιερής ψηφορορίας» για τον νέο Αρχιεπίσκοπο του νησιού. Οι Αρχιερείς στο Φανάρι εξέλεξαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Ευγένιο, κατά κόσμο Ευγένιο Αντωνόπουλο με 7 ψήφους. Σημειώνεται πως ο Σεβασμιώταοτς Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος έλαβε 5 ψήφους.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων