08/05/2020 08/05/2020 Φέτος όλα είναι αλλιώς. Δεν υπάρχουν ούτε παρελάσεις, ούτε επίσημοι στο ακριτικό νησί της Σύμης αυτής την σημαντική επέτειο. Μόνο οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα σε όλο το νησί όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook η Ειρήνη Σεμερζάκη  Η 8η Μαΐου του 1945 θεωρείται η ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου....
08 Μαΐου, 2020 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2020 - 14:47

Ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες στη Σύμη (βίντεο)

Διαδώστε:
Ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες στη Σύμη (βίντεο)

Φέτος όλα είναι αλλιώς. Δεν υπάρχουν ούτε παρελάσεις, ούτε επίσημοι στο ακριτικό νησί της Σύμης αυτής την σημαντική επέτειο.

Μόνο οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα σε όλο το νησί όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook η Ειρήνη Σεμερζάκη

Η 8η Μαΐου του 1945 θεωρείται η ημέρα λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ηταν τότε που η Γερμανία αναγκάστηκε να συμφωνήσει στην άνευ όρων παράδοση ολόκληρου του γερμανικού στρατού με τη συνθηκολόγηση της Ρεμς στις 7 Μαΐου του 1945, που ήταν όχι μόνο ηττημένη, αλλά είχε χάσει κάθε πολιτική ύπαρξη και μάλιστα κάθε είδους νομική υπόσταση. H συμφωνία ετέθη σε ισχύ από την 8η Μαΐου του 1945.


Την ίδια μέρα, 8η Μαΐου του 1945, ο Γερμανός στρατηγός Otto Wagener, υπέγραψε στη Σύμη την παράδοση της Δωδεκανήσου στους συμμάχους, γυρνώντας την σελίδα στη νεότερη ιστορία της περιοχής μας.
Όταν οι Γερμανοί αποχώρησαν από την Ελλάδα το 1944, δε συνέβη το ίδιο και στα Δωδεκάνησα, καθώς στη θάλασσα κυριαρχούσαν οι σύμμαχοι και η αποχώρηση των Γερμανών ήταν δύσκολη. Λίγο καιρό αργότερα τα γερμανικά στρατεύματα που απέμειναν στη Ρόδο, αναγκάστηκαν να παραδοθούν και η παράδοση έγινε με συνθήκη που υπογράφηκε στις 8 Μαΐου 1945 στη Σύμη.
Την ίδια ημέρα, αγγλικές δυνάμεις μαζί με τους άνδρες του Ιερού Ελληνικού Λόγου αποβιβάστηκαν στη Ρόδο. Αν και παρέμεινε το ερωτηματικό στους γηγενείς κατοίκους γιατί δεν παραδόθηκαν τα νησιά αμέσως στις ελληνικές δυνάμεις, οι κάτοικοι υποδέχθηκαν τους σύμμαχους με ενθουσιασμό και το αίσθημα της απελευθέρωσης ..

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων