24/05/2019 24/05/2019 “Κατά αρχήν είχα την χαρά να τον καλωσορίσω εκ μέρους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά. στη χώρα” δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, εξερχόμενος από την συνάντηση που είχε με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. “Ενημερωθήκαμε για τις διάφορες εξελίξεις τόσο σε εκκλησιαστικά όσο και σε εκπαιδευτικά θέματα κι είχαμε την...
24 Μαΐου, 2019 - 13:19
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2019 - 16:23

Κ. Γαβρόγλου: Ο Οικ. Πατριάρχης είναι ένας άνθρωπος με σοφία

Διαδώστε:
Κ. Γαβρόγλου: Ο Οικ. Πατριάρχης είναι ένας άνθρωπος με σοφία

“Κατά αρχήν είχα την χαρά να τον καλωσορίσω εκ μέρους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά. στη χώρα” δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, εξερχόμενος από την συνάντηση που είχε με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

“Ενημερωθήκαμε για τις διάφορες εξελίξεις τόσο σε εκκλησιαστικά όσο και σε εκπαιδευτικά θέματα κι είχαμε την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε κι εμείς για σημαντικές εξελίξεις” είπε.

Ο κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε ότι συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για τις εύστοχες εκλογές του στην Αρχιεπισκοπή της Αμερικής και στην Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας

“Είχαμε τη χαρά να ακούσουμε τις σκέψεις του για διάφορα ζητήματα” υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ο Παναγιώτατος είναι ένας άνθρωπος με σοφία. Επεσήμανε μάλιστα ότι οι πρόσφατες συζητήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών “μας γεμίζουν με αισιοδοξία” λέγοντας ότι πρόκειται “για μία νέα φάση στις σχέσεις του Φαναρίου με την Εκκλησία της Ελλάδος, μια περίοδος πνευματικής ενότητας, κι αυτό χειροκροτούμε”.

 

Αναλυτικά η σημερινή επίσημη ανακοίνωση εκ του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας:

 

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζητήθηκαν στη σημερινή κατ’ ιδίαν συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλουκαι του Προϊστάμενου του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Βαγγέλη Καλπαδάκημε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε:

«Καταρχάς, είχα τη χαρά να καλωσορίσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκ μέρους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, προσωπικά, στη χώρα μας. Ενημερωθήκαμε για διάφορες εξελίξεις σε θέματα εκκλησιαστικά και εκπαιδευτικά και εμείς τον ενημερώσαμε για διάφορες τρέχουσες εξελίξεις. Στείλαμε για μία ακόμη φορά τα συγχαρητήριά μας για τις πολύ εύστοχες εκλογές που έχουν γίνει για τις Αρχιεπισκοπές Αμερικής και Αυστραλίας και είχαμε και τη χαρά να ακούσουμε τις σκέψεις του σχετικά με διάφορα ζητήματα. Όπως ξέρετε, είναι ένας άνθρωπος με σοφία. Αυτό που πραγματικά μας γεμίζει με πολύ μεγάλη αισιοδοξία είναι οι συζητήσεις που έχουν γίνει με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Καταλαβαίνουμε ότι είναι μια νέα φάση στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Εκκλησία της Ελλάδος, μια περίοδος πνευματικής ενότητας και δεν μπορούμε παρά να το χειροκροτήσουμε».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων