09/01/2020 09/01/2020 Τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας εξήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ουάσινγκτον σε εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων που παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του, λίγο πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός μάλιστα ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο για το σημαντικό έργο που έχει αναλάβει και τον χαρακτήρισε οραματιστή. “Επαναβεβαιώνουμε τις κοινές ρίζες και αξίες...
09 Ιανουαρίου, 2020 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2020 - 8:01

Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικός ο ρόλος της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικός ο ρόλος της Εκκλησίας

Τον σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας εξήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ουάσινγκτον σε εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων που παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του, λίγο πριν αναχωρήσει από τις ΗΠΑ.
Ο πρωθυπουργός μάλιστα ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο για το σημαντικό έργο που έχει αναλάβει και τον χαρακτήρισε οραματιστή.
“Επαναβεβαιώνουμε τις κοινές ρίζες και αξίες μας για την ελευθερία, τη ζωή και οι δεσμοί μας πάνε πολύ πίσω στο παρελθόν”, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι ο φετινός χρόνος είναι σημαντικός γιατί γιορτάζουμε τα 2500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και πως του χρόνου θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στη Φλόριντα όπου γιόρτασε την ημέρα των Θεοφανείων στο Τάρπον Σπρινκς. “Ήταν μια ιδιαίτερα συναισθηματική ημέρα για εμένα. Είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με την ελληνοαμερικανική κοινότητα που είναι τόσο περήφανη για την ελληνική κληρονομιά της”, τόνισε.

Επισήμανε επίσης ότι “μετά από 45 χρόνια ατελείωτων συζητήσεων, για πρώτη φορά, αυτή η κυβέρνηση δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους”.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης. Είπε ότι με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως συζήτησαν για εκπαιδευτικά προγράμματα, για αγγλόφωνα τμήματα και ερευνητικά κέντρα προκειμένου “να δώσουμε την ευκαιρία στους Αμερικάνους φοιτητές και τους μαθητές να μελετήσουν την ελληνική ιστορία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων