07/12/2020 07/12/2020 “Χριστούγεννα με μία ακόμα οικογένεια μέχρι 9 άτομα, αυτοί είναι οι κανόνες και πρέπει να τους σεβαστούμε” είπε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Άλφα και στον κ. Αντώνη Σρόιτερ ενώ κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι. “Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα” τόνισε στο τέλος της...
07 Δεκεμβρίου, 2020 - 20:09
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2020 - 19:54

Κ. Μητσοτάκης: “Χριστούγεννα με μία ακόμα οικογένεια μέχρι 9 άτομα”

Διαδώστε:
Κ. Μητσοτάκης: “Χριστούγεννα με μία ακόμα οικογένεια μέχρι 9 άτομα”

“Χριστούγεννα με μία ακόμα οικογένεια μέχρι 9 άτομα, αυτοί είναι οι κανόνες και πρέπει να τους σεβαστούμε” είπε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Άλφα και στον κ. Αντώνη Σρόιτερ ενώ κάλεσε τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι.

“Διαφορετικά τα φετινά Χριστούγεννα” τόνισε στο τέλος της συνέντευξης ενώ κάλεσε πάλι τους πολίτες “να σεβαστούμε τους στοιχειώδεις  κανόνες”.

“Τον Ιούλιο θα έπρεπε να είμαι πιο αυστηρός στο μήνυμα στον ελληνικό λαό” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης για το τι θα έκανε διαφορετικά διότι αιφνιδιαστήκαμε σαν κοινωνία από την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος ενώ σημείωσε ότι “Καλώς ανοίξαμε τον τουρισμό”.

Σημαντικό σε αυτή την πανδημία είναι η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας το οποίο σε περιόδους κρίσης είναι ένα, δεν χωρίζεται σε δημόσιο και ιδιωτικό ενώ τόνισε “προέχει να κρατήσουμε όρθιο το σύστημα του ΕΣΥ” ενώ δήλωσε πως “Έχουμε προσλάβει 7000 γιατρούς και νοσηλευτές και αυξήσαμε τις κλίνες Εντατικής Θεραπείας από 557 που παραλάβαμε σε πάνω από 1250”.

“Εκτιμώ ότι μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου θα εγκριθεί το εμβόλιο της Pfizer και εντός 48 ωρών θα το έχουμε και στη χώρα μας” ανέφερε μεταξύ άλλων για τον εμβολιασμό ενώ τόνισε ότι “θα το κάνω πρώτος ή από τους πρώτους μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γιατί όχι μαζί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, το προτείνω τώρα δημόσια“. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσους φοβούνται τον εμβολιασμό και ανέφερε “Τα εμβόλια είναι ασφαλή και τα εμβόλια έχουν κάνει θαύματα” ενώ έπειτα μίλησε για την περιπέτεια της μητέρας του με την πολιομυελίτιδα και τόνισε ότι “τα εμβόλια εξαφανίζουν ασθένειες”.

Ενώ για τις κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία ο πρωθυπουργός σχολίασε μεταξύ άλλων “Μετατρέψαμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές σε ευρωπαϊκοτουρκικές διαφορές”. Έχουμε κατακτήσει οι τουρκικές προκλήσεις να αποτελούν ευρωπαϊκό πρόβλημα ενώ ο βαθμός των μέτρων και των αποφάσεων δεν είναι κάτι που μπορεί να προεξοφληθεί αλλά “πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν θα ρισκάρει την αξιοπιστία της”. Ακόμα τόνισε ότι το 2020 ήταν μια σύνθετη χρονιά με τις τουρκικές προκλήσεις.

Παρακολουθήστε το βίντεο με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων