26/04/2024 26/04/2024 Απάντηση στις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου κ.κ. Ιερώνυμου από το Δήλεσι δίνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.  “Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον...
26 Απριλίου, 2024 - 12:38
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2024 - 12:39

Κ. Βελόπουλος: Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη

Διαδώστε:
Κ. Βελόπουλος: Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη

Απάντηση στις δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου κ.κ. Ιερώνυμου από το Δήλεσι δίνει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. 

“Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Οπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη”.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές ξέσπασε σάλος στη Βουλή με τις νουθεσίες του Κυριάκου Βελόπουλου προς βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να αποφύγουν τις εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα για να μη δώσουν «λαβή σε ακραίους κύκλους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων