20/10/2020 20/10/2020 Την ψηφιακή έκθεση «Πέρασμα στο Φως», που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος τον Ελληνισμό της Διασποράς, Κώστας Βλάσης μαζί με τον  Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο. Η έκθεση αυτή – χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας – παρουσιάζει το σπουδαίο έργο ψηφιοποίησης των πολιτιστικών θησαυρών, που για αιώνες...
20 Οκτωβρίου, 2020 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2020 - 11:05

Κ. Βλάσης και Αθ. Μαρτίνος στο “Πέρασμα στο Φως”

Διαδώστε:
Κ. Βλάσης και Αθ. Μαρτίνος στο “Πέρασμα στο Φως”

Την ψηφιακή έκθεση «Πέρασμα στο Φως», που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος τον Ελληνισμό της Διασποράς, Κώστας Βλάσης μαζί με τον  Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Η έκθεση αυτή – χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας – παρουσιάζει το σπουδαίο έργο ψηφιοποίησης των πολιτιστικών θησαυρών, που για αιώνες φυλάσσονται στις μονές του Αγίου Όρους.

Το έργο της «Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού», που πραγματοποιήθηκε σε διάρκεια τεσσάρων ετών με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβάνει σε ψηφιοποιημένη μορφή χειρόγραφους κώδικες, παλαίτυπα, έγγραφα, έργα τέχνης, ψηφιακές παρουσιάσεις Ιερών Μονών και άλλα πολλά.

“Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν πάνω στο άκρως σημαντικό αυτό project, που αναδεικνύει το ρόλο του Αγίου Όρους ως θεματοφύλακα της παράδοσής μας. Με την ιδιότητα του Υφυπουργού με κύρια αρμοδιότητα τον Ελληνισμό της Διασποράς, θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να ταξιδέψει αυτή η ψηφιακή έκθεση στα πέρατα του κόσμου” γράφει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Βλάσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων