28/09/2023 28/09/2023 Εικόνες μεγάλης καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των δήμων της Μαγνησίας και της περιφέρειας με το πρώτο φως της ημέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου, αλλά και σε ολόκληρο τον νομό. Όλοι οι δρόμοι στον Βόλο είναι πλημμυρισμένοι και θαμμένοι κάτω από τόνους λάσπης και φερτών υλικών, μέχρι και βράχια που είχαν αποκολληθεί και είχαν πέσει...
28 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2023 - 8:32

Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρισε ο Βόλος – Δρόμοι θαμμένοι κάτω από τόνους λάσπης – Αποκολλήθηκαν βράχια

Διαδώστε:
Κακοκαιρία Elias: Πλημμύρισε ο Βόλος – Δρόμοι θαμμένοι κάτω από τόνους λάσπης – Αποκολλήθηκαν βράχια

Εικόνες μεγάλης καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των δήμων της Μαγνησίας και της περιφέρειας με το πρώτο φως της ημέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου, αλλά και σε ολόκληρο τον νομό. Όλοι οι δρόμοι στον Βόλο είναι πλημμυρισμένοι και θαμμένοι κάτω από τόνους λάσπης και φερτών υλικών, μέχρι και βράχια που είχαν αποκολληθεί και είχαν πέσει στην μέση του δρόμου.

Στον Βόλο έχει μεταβεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Με απόφαση του δήμου Βόλου, σήμερα Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή τα σχολεία στην περιοχή, θα μείνουν κλειστά.

Γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα και η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς. Σύμφωνα με την ertnews οδηγοί έμειναν μέσα στα οχήματά τους 9 ώρες περιμένοντας βοήθεια. Υπήρχαν και περιπτώσεις που απεγκλωβίστηκαν από τα σπίτια τους ή από ταράτσες σπιτιών, ενώ άλλοι πάλι έφυγαν από τα σπίτια τους και βρήκαν καταφύγιο σε πλοία στο λιμάνι του Βόλου που άνοιξαν για να υποδεχθούν τον κόσμο.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης είχαν υποχωρήσει σε αρκετά σημεία τα νερά, ενώ και δρόμοι πολλοί είχαν ανοίξει, όμως πολλοί ακόμη παραμένουν απροσπέλαστοι.

Σημειώνεται πως από χθες ο Κραυσίδωνας «είχε σπάσει», με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.

Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά του Βόλου όπου οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια. Συνολικά η πόλη αντιμετώπιζε πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να γίνονται απροσπέλαστοι.

Η διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου παραμένει από χθες αργά το απόγευμα.

Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου, ενώ περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται μέσα στην πόλη του Βόλου, όπως επίσης στις Aλυκές και την Αγριά.

Οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε χειμάρρους και το νερό σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Πλημμύρισε και το νοσοκομείο του Βόλου

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση και στο νοσοκομείο του Βόλου. Όπως αποκαλύπτεται και από τα βίντεα που έχουν αναρτηθεί στα social media το νοσοκομείο του Βόλου δεν κατάφερε να γλιτώσει από την ένταση του φαινομένου και αρκετοί χώρου του πλημμύρισαν με νερό.

Όπως αναφέρεται μέχρι στιγμής έχουν πλημμυρίσει το υπόγειο αλλά και η τραπεζερία του νοσηλευτικού ιδρύματος, με τη βροχόπτωση να συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από ertnews, απεμπε

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων