09/02/2023 09/02/2023 Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» εξακολουθεί να επηρεάζει πολλές περιοχές της χώρας. Σήμερα θα συνεχιστούν ως τις μεσημβρινές ώρες οι χιονοπτώσεις μέτριας έντασης κυρίως σε βόρεια, κεντρική Εύβοια, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία. Το πολύ κρύο και ο ισχυρός παγετός θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου ορισμένα...
09 Φεβρουαρίου, 2023 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2023 - 10:23

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πώς λειτουργούν σήμερα σχολεία, Δημόσιο και καταστήματα

Διαδώστε:
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πώς λειτουργούν σήμερα σχολεία, Δημόσιο και καταστήματα

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» εξακολουθεί να επηρεάζει πολλές περιοχές της χώρας. Σήμερα θα συνεχιστούν ως τις μεσημβρινές ώρες οι χιονοπτώσεις μέτριας έντασης κυρίως σε βόρεια, κεντρική Εύβοια, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία. Το πολύ κρύο και ο ισχυρός παγετός θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου ορισμένα σχολεία στην Αττική. Συγκεκριμένα, θα είναι κλειστά στους δήμους:

Ωρωπού,
Διονύσου,
Μαραθώνα,
Κηφισιάς,
Μάνδρας,
Αχαρνών,
Φυλής και
Πεντέλης.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα τα σχολεία θα είναι κλειστά σε:

Εύβοια,
Φθιώτιδα,
Κρήτη,
Βόλο.

Αναλυτικά τα μέτρα για σήμερα

Χθες, πραγματοποιήθηκε νέα, συντονιστική σύσκεψη υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιολογήθηκαν τα τελευταία, μετεωρολογικά δεδομένα και αποφασίστηκε:

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως:

Πρώτον, σήμερα 9 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους στις 09:00 το πρωί στην Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σχετική ανακοίνωση θα εκδοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.

Δεύτερον, σήμερα 9 Φεβρουαρίου τα καταστήματα στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, θα είναι ανοικτά από τις 10:00 το πρωί. Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 10.00 το πρωί.

Τρίτον, ανάλογα με την εξέλιξη των μετερεωλογικών δεδομένων θα αποφασιστεί εάν και κατά πόσο θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στα Εθνικά Οδικά Δίκτυα που επηρεάζονται από την κακοκαιρία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΣΚΕΔΙΚ συντονίζουν την εφαρμογή του σχεδίου δράσης και του Σχεδίου «Βορέας 2» που αφορά στη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού. Όλες οι δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Για τις περιοχές που επηρεάζονται, παραμένει σε ισχύ η αυστηρή σύσταση προς τους πολίτες για μείωση των μετακινήσεών τους στις απολύτως αναγκαίες και για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Σημερινή φωτογραφία από τη χιονισμένη Λαμία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων