04/08/2023 04/08/2023 Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής 4 Αυγούστου  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ένα μέρος της κακοκαιρίας “PETAR” που θα επηρεάσει την γειτονική Ιταλία θα προκαλέσει και στη χώρα από το Σάββατο το μεσημέρι έως το πρωί της Κυριακής βροχές και καταιγίδες από τα βορειοδυτικά. Καιρικό σύστημα με την ονομασία “PETAR”, όπως ονομάστηκε από...
04 Αυγούστου, 2023 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2023 - 17:12

Κακοκαιρία «Petar»: Καύσωνας με σαραντάρια – Ακολουθούν βροχές και χαλάζι

Διαδώστε:
Κακοκαιρία «Petar»: Καύσωνας με σαραντάρια – Ακολουθούν βροχές και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής 4 Αυγούστου  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ένα μέρος της κακοκαιρίας “PETAR” που θα επηρεάσει την γειτονική Ιταλία θα προκαλέσει και στη χώρα από το Σάββατο το μεσημέρι έως το πρωί της Κυριακής βροχές και καταιγίδες από τα βορειοδυτικά.

Καιρικό σύστημα με την ονομασία “PETAR”, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας – Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

 

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν.

Δύο ημέρες 40άρια και μετά κακοκαιρία στα βορειοδυτικά

Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο αναμένεται να κορυφωθεί το νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών, οπότε κατά τόπους η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως ο συγκεκριμένος καύσωνας να έχει σχέση με τον «Κλέων», που έπληξε την Ελλάδα τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, στη συνέχεια το σκηνικό θα αλλάξει και μάλιστα σημαντικά.

Το Σάββατο από τις μεσημεριανές και προς τις βραδινές ώρες ατμοσφαιρική διαταραχή που μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες θα επηρεάσει τον καιρό των βορειοδυτικών και στη συνέχεια των βορείων ηπειρωτικών με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατήσει καλός καιρός. Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Κυριακή 06/08, όπου θα σημειωθεί στις ανατολικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης τις πρωινές ώρες ένα γρήγορο πέρασμα βροχών.

Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικές για την εποχή τιμές την ερχόμενη εβδομάδα, όπου το μελτέμι θα κάνει αισθητή την παρουσία του στο Αιγαίο με εντάσεις έως και τα 7 μποφόρ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων