18/06/2023 18/06/2023 Συνεχίζονται για ένα ακόμη 24ωρο τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλα τμήματα της χώρας και κυρίως σε Εύβοια, Αττική και Βοιωτία. Ωστόσο, οι μεγαλύτερες σε έκταση ζημιές καταγράφηκαν κατά τη χθεσινή μέρα σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, καθώς και σε νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Εκεί όπου εκδηλώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, οδικό...
18 Ιουνίου, 2023 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2023 - 21:51

Κακοκαιρία: Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Ποιες περιοχές πλήττονται

Διαδώστε:
Κακοκαιρία: Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Ποιες περιοχές πλήττονται

Συνεχίζονται για ένα ακόμη 24ωρο τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλα τμήματα της χώρας και κυρίως σε Εύβοια, Αττική και Βοιωτία.

Ωστόσο, οι μεγαλύτερες σε έκταση ζημιές καταγράφηκαν κατά τη χθεσινή μέρα σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, καθώς και σε νησιά του ΒΑ Αιγαίου. Εκεί όπου εκδηλώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, οδικό δίκτυο και καλλιέργειες, με αρκετούς δήμους να αιτούνται να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες προς τους πολίτες και εφιστά την αυξημένη προσοχή τους.

Νέο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το τελευταίο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε στις 18/6.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική χώρα μέχρι τις βραδινές ώρες με μειούμενη ένταση.

Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται σήμερα Κυριακή (18-06-2023):

1) μέχρι τις μεταμεσημβρινές ώρες στην κεντρική και νότια Εύβοια,

2) μέχρι τις απογευματινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες,

3) μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ειδικότερα στη Χίο και τη Λέσβο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ

Σάρωσαν την Εύβοια οι καταιγίδες

Η κακοκαιρία έχει σαρώσει μεγάλο μέρος της Εύβοιας αλλά και της Σκύρου δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε σπίτια, δρόμους αλλά και καλλιέργειες.


Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε δρόμους τόσο της Νότιας αλλά και της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια απο τους υψηλούς τόνους βροχής που πλήττουν το νομό από τα ξημερώματα. Στην περιοχή του Αλιβερίου έριξε ισχυρή καταιγίδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Η έντονη βροχόπτωση είχε μεγάλη διάρκεια, συνοδεύτηκε από ασταμάτητους κεραυνούς, στη Νότια Εύβοια. Μάλιστα, από την καταιγίδα γέμισε με σημαντικό όγκο νερού η παραλία του Καράβου, με συνέπεια τα οχήματα μετά βίας να διασχίζουν τον δρόμο.

Χαλκιδική: Κυκλοφοριακά προβλήματα σε επαρχιακές οδούς άφησε πίσω η κακοκαιρία

Κυκλοφοριακά προβλήματα σε επαρχιακούς δρόμους της Χαλκιδικής άφησε πίσω της η έντονη κακοκαιρία που έπληξε, κυρίως χθες, Σάββατο 17 Ιουνίου, τον νομό.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε έχει διακοπεί σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Αγίου Παύλου-Νέας Γωνιάς και στην Παραλία Καλυβίων, ενώ από χθες η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους σε τέσσερα σημεία του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου. Συγκεκριμένα:

– Στην επαρχιακή οδό Διονυσίου-Παραλία Διονυσίου.

– Στην επαρχιακή οδό Παραλίας Διονυσίου-Ν. Φλογητών.

– Στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ορμύλιας-Βραστάμων.

– Στο 1ο χιλιόμετρο της δημοτικής οδού που συνδέει το 7,5 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Μουδανιών-Σιθωνίας με το Δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου.

Στη Θεσσαλονίκη, τα κυκλοφοριακά προβλήματα που παρατηρήθηκαν χθες έχουν εξαλειφθεί και παραμένουν μόνο σε μικρές οδούς περιφερειακών δήμων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προβλέψει σταδιακή εξασθένηση των καιρικών φαινομένων από αργά το απόγευμα και βελτίωση τις βραδινές ώρες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων