28/05/2022 28/05/2022 Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης εγκαινίασε την έκθεση «Δέκα Εκπαιδευτικά Τετράδια – Άγιος Γεώργιος Πέγειας» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. «Η έκθεση φέρνει στο επίκεντρο τη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη αλλά και τον παιδευτικό και επιμορφωτικό ρόλο των Μουσείων ως φορείς γνώσης, εξωστρέφειας και επικοινωνίας. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση με...
28 Μαΐου, 2022 - 13:44

Καλαφάτης: «Στηρίζουμε τον Πολιτισμό και τους δημιουργούς του. Προσθέτουν πλούτο και περηφάνια στην Πατρίδα μας»

Διαδώστε:
Καλαφάτης: «Στηρίζουμε τον Πολιτισμό και τους δημιουργούς του. Προσθέτουν πλούτο και περηφάνια στην Πατρίδα μας»

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης εγκαινίασε την έκθεση «Δέκα Εκπαιδευτικά Τετράδια – Άγιος Γεώργιος Πέγειας» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

«Η έκθεση φέρνει στο επίκεντρο τη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη αλλά και τον παιδευτικό και επιμορφωτικό ρόλο των Μουσείων ως φορείς γνώσης, εξωστρέφειας και επικοινωνίας. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση με όλες μας τις δυνάμεις στηρίζουμε τον Πολιτισμό και τους δημιουργούς του. Προσθέτουν, άλλωστε, πλούτο και περηφάνια στην Πατρίδα μας», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, εγκαινιάζοντας χθες την Έκθεση «Δέκα Εκπαιδευτικά Τετράδια – Άγιος Γεώργιος Πέγειας», στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε:

«Με την αρχαιολογική έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα, η υλοποίηση της οποίας βασίστηκε στη γενναιόδωρη ενίσχυση του Ιδρύματος Αναστάσιος Γ. Λεβέντης και τη συνεργασία με παλαιά μέλη της Ελληνικής Αρχαιολογικής Αποστολής, στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας της Πάφου, το Τελλόγλειο έρχεται να προβάλει στην εκπαιδευτική κοινότητα κι όσους αγαπούν τον Βυζαντινό πολιτισμό, ένα καλαίσθητο και εύληπτο εγχειρίδιο.

Ειδικά για την Θεσσαλονίκη, μια πόλη με ιστορική μνήμη, γεμάτη βαρύνουσας σημασίας βυζαντινά μνημεία, τα τετράδια αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν ως μέσο προσέγγισης της τέχνης από την Παλαιοχριστιανική περίοδο έως τους Υστεροβυζαντινούς χρόνους. Μπορούν με τη βοήθεια των εγχειριδίων αυτών, οι επισκέπτες της έκθεσης και ιδιαίτερα οι νέες και οι νέοι μας, να προσεγγίσουν τους θησαυρούς – μνημεία της πόλης μας με μια νέα ματιά, αναγνωρίζοντας τα βασικά διακριτικά γνωρίσματα του Βυζαντινού Πολιτισμού.

Η έκθεση αυτή φέρνει στο επίκεντρο τη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη αλλά και τον παιδευτικό και επιμορφωτικό ρόλο των Μουσείων ως φορείς γνώσης, εξωστρέφειας και επικοινωνίας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση με όλες μας τις δυνάμεις στηρίζουμε τον Πολιτισμό και τους δημιουργούς του. Προσθέτουν, άλλωστε, πλούτο και περηφάνια στην Πατρίδα μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία».​

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων