31/05/2021 31/05/2021 “Συντάσσομαι με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και τους Αρχιεπισκόπου μας κ. κ.Ιερωνύμου και ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας”, απάντησε σε ερώτηση του kalavrytanews.com ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος από την ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων όπου, χθες, Κυριακή 30 Μαϊου, συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο....
31 Μαΐου, 2021 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2021 - 13:47

Καλαβρύτων για πανδημία: Συντάσσομαι με την Ιερά Σύνοδο

Διαδώστε:
Καλαβρύτων για πανδημία: Συντάσσομαι με την Ιερά Σύνοδο

“Συντάσσομαι με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και τους Αρχιεπισκόπου μας κ. κ.Ιερωνύμου και ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας”, απάντησε σε ερώτηση του kalavrytanews.com ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος από την ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων όπου, χθες, Κυριακή 30 Μαϊου, συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος προχείρησε σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως τον Ιεροδιάκονο π. Νύφωνα, αδελφό της ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας. Την χειροθεσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης με όλο το εκκλησιάσμα να αναφωνεί “ΑΞΙΟΣ”.

Ερωτηθείς σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που θέλουν τον Μητροπολίτη Καλαβρύρτων κ. Ιερώνυμο αντίθετο με τις αποφάσεις τις Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, ότι δεν τήρησε το ωράριο για έναρξη των ακολουθιών το Πάσχα, ενώ δεν υπήρξε μέριμνα για την προστασία των πιστών και αποφυγή του συνωστισμού στις εκκλησίες στην Μητρόπολή του,  ο Σεβασμιώτατος απάντησε: “κατά την επίσκεψή μου στην Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων, ευχαρίστησα τον Άγιο Κυθήρων, για την «αβραμιαία φιλοξενία» και εξήρα το εν γένει ποιμαντικό του έργο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ταυτίζομαι με τις θέσεις του στο συγκεκριμένο ζήτημα της πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβα ως Μητροπολίτης στην Ιστορική και Μαρτυρική Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, συντάσσομαι με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και τους Αρχιεπισκόπου μας κ. κ. Ιερωνύμου και ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, ακολούθησα πιστά τις εντολές και κατευθύνσεις της Ιεράς Συνόδου. Άλλωστε αυτό είναι αυταπόδεικτο από τον τρόπο που λειτούργησε η Μητρόπολή μας όλη αυτήν την οδυνηρή περίοδο για την Ελλάδα και τον κόσμο”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων