27/06/2020 28/06/2020 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διεθνούς Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιος, είναι καλύτερα στην υγεία του μετά την χθεσινή περιπέτεια που είχε μετά από καρδιακή ενόχληση. Ρεπορτάζ Ευγενία Δίτσα -Νίκος Ζαϊμης Χθες, Παρασκευή, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου, ο ίδιος...
27 Ιουνίου, 2020 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2020 - 20:05

Καλύτερα στην υγεία του ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας. Τι λένε οι γιατροί στο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και το επίσημο ανακοινωθέν από την Αρχιεπισκοπή (ρεπορτάζ)

Διαδώστε:
Καλύτερα στην υγεία του ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας. Τι λένε οι γιατροί στο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και το επίσημο ανακοινωθέν από την Αρχιεπισκοπή  (ρεπορτάζ)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διεθνούς Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιος, είναι καλύτερα στην υγεία του μετά την χθεσινή περιπέτεια που είχε μετά από καρδιακή ενόχληση.

Ρεπορτάζ Ευγενία Δίτσα -Νίκος Ζαϊμης

Χθες, Παρασκευή, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου, ο ίδιος ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία (καρδιακή ενόχληση) και οι συνεργάτες του τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο “Υγεία” των Τιράνων όπου βρίσκεται ως αυτή τη στιγμή.

Οι γιατροί κι όλο το νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες στον Αρχιεπίσκοπο ενώ του πραγματοποίησαν αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο στεντ και αφού είδαν ότι ξεπεράστηκε ο κίνδυνος συνεχίζουν μέχρι αυτή τη στιγμή να του παρέχουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που χρειάζεται.

Κοντά στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο βρίσκεται όλες αυτές τις ώρες ο π. Σπυρίδων, ο οποίος ενημερώνει τηλεφωνικά όλους τους συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, οι οποίοι λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό δε μπορούν να τον επισκεφθούν.

Οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου Υγεία, μιλώντας στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ για την κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου, τόνισαν:  “ο Αρχιεπίσκοπος πέρασε τις πρώτες κρίσιμες ώρες και βρίσκεται ασφαλής αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο μας. Διεπιστώθη στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και πραγματοποιήθηκε αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στέντ. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να πάρει σύντομα εξιτήριο και να επιστρέψει στα καθήκοντά του.”

Ο Αρχιεπίσκοπος άλλωστε είναι πολύ αγαπητός στην Αλβανία και ιδιαίτερα στους γιατρούς διότι με μέριμνα του ιδίου έχουν αναβαθμιστεί κατά πολύ οι συνθήκες στα νοσοκομεία αλλά και η Αρχιεπισκοπή έχει δημιουργήσει το δικό της νοσοκομείο το οποίο ως πρώτυπο για όλη την Αλβανία έχει σώσει πολύ κόσμο που δεν είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί τα ιδιωτικά νοσοκομεία για σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας , αν και έχει ήδη συμπληρώσει τα 90 χρόνια του συνεχίζει με τους ίδιους σχεδόν ρυθμούς  να προσφέρει και να δημιουργεί συνθήκες πνευματικές και κοινωνικές για την πρόοδο των ανθρώπων στην Αλβανία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις 5.36 αναφέρεται:

ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος εισήλθε στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ των Τιράνων, ύστερα από καρδιακή ενόχληση. Διεπιστώθη στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και αυθημερόν πραγματοποιήθηκε αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στέντ», με πολλή επιτυχία. Σήμερα Σάββατο, δόξα τω Θεώ, η υγεία του είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική. Οι θεράποντες ιατροί τον πληροφόρησαν ότι εντός 2 ημερών μπορεί να επανέλθει στην Αρχιεπισκοπή.                                                     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων