29/04/2021 29/04/2021 Για την έλευση του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Ελλάδα μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης. Ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε αρχικά στη πρόθεση της Ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του Πρωθυπουργού να μεταβεί εκπρόσωπος της κυβέρνησης μαζί με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου προκειμένου...
29 Απριλίου, 2021 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2021 - 11:19

Καμία αναφορά Βλάση στην τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός

Διαδώστε:
Καμία αναφορά Βλάση στην τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός

Για την έλευση του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Ελλάδα μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε αρχικά στη πρόθεση της Ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του Πρωθυπουργού να μεταβεί εκπρόσωπος της κυβέρνησης μαζί με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου προκειμένου να παραστούν στην τελετή του Αγίου Φωτός και εν συνεχεία να το μεταφέρουν στη χώρα μας. “Υπήρχαν αντιστάσεις από την πλευρά του Ισραήλ, αλλά κάμφθηκαν από την πλευρά μας”, σημείωσε ο υφυπουργός ο οποίος και θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση το Μεγάλο Σάββατο στα Ιεροσόλυμα.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός θα γίνει περίπου στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος. Αν και ο κ. Βλάσης δεν έκανε κάποια αναφορά στο τελετουργικό της υποδοχής, όπως έχει αποκαλύψει από χθες το ope.gr αυτή έχει ακυρωθεί εγείροντας πολλά ερωτήματα.

Σχετικά με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε άλλες πόλεις της Ελλάδας ο κ. Βλάσης ανέφερε πως θα πραγματοποιηθούν δώδεκα πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και αλλού, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από δύο αεροπορικές εταιρίες κατόπιν δικής τους επιθυμίας. «Πέρυσι το Άγιο Φως δεν είχε μοιραστεί καθόλου. Φέτος θα γίνει ένα βήμα παραπάνω και στη διανομή του. Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις», είπε.

Σχετικά με το ωράριο τέλεσης της ακολουθίας της Αναστάσεως ξεκαθάρισε πως το θέμα έχει ξεκαθαρίσει βάση και της απόφασης της Ιεράς Συνόδου. “Νομίζω ότι έχει ξεκαθαρίσει ότι θα γίνει στις 9 η Ανάσταση. Φέτος είναι ένα καλύτερο Πάσχα σε σχέση με πέρυσι. Οι εκκλησίες είναι ανοιχτές, και έστω και με περιορισμούς μπορούν να πάνε οι πιστοί, και θα μπορέσουμε και το Άγιο Φως να πάει σε 12 πόλεις. Αυτό που έχει πει και ο Οικονομικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος, ότι το Άγιος Φως είναι αυτό που καίει στο καντήλι κάθε Αγίας Τράπεζας”, κατέληξε.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων