15/10/2020 15/10/2020 Τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις κινήσεις της Τουρκίας και τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ενημερώνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Στις 11:00 ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, μισή ώρα αργότερα με τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΚΙΝΑΛ, ενώ στις 12:00 θα ενημερώσει τον...
15 Οκτωβρίου, 2020 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2020 - 9:02

Καψόνι από Τουρκία στον Δένδια, που ενημερώνει την αντιπολίτευση

Διαδώστε:
Καψόνι από Τουρκία στον Δένδια, που ενημερώνει την αντιπολίτευση

Τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις κινήσεις της Τουρκίας και τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ενημερώνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στις 11:00 ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, μισή ώρα αργότερα με τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΚΙΝΑΛ, ενώ στις 12:00 θα ενημερώσει τον Γιώργο Μαρίνο από το ΚΚΕ.

Για τις 12:30 είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του με τον Αντώνη Μυλωνάκη της Ελληνικής Λύσης και μισή ώρα αργότερα ενημερώνει τους Δημήτρη Λιάπη και Γιώργο Λογιάδη από το ΜέΡΑ25.

Στο μεταξύ, η Τουρκία φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει καψόνι στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, καθώς μπλόκαρε την υπερπτήση, πάνω από τουρκικό έδαφος, του αεροσκάφους που μετέφερε τον Νίκο Δένδια από το Ιράκ στην Ελλάδα χθες το βράδυ (14/10)!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, η VIP πτήση στην οποία επέβαινε ο κ. Δένδιας και η ελληνική αντιπροσωπεία πήρε κανονικά άδεια για την υπερπτήση πάνω από την Τουρκία, όταν έφτασε όμως στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ, δεν του επετράπη να συνεχίσει.

Ακολούθησε μαραθώνιος επαφών, τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και από τον πιλότο της πτήσης, που προσπαθούσε να συνεννοηθεί με τις τουρκικές Αρχές!

Το αεροσκάφος έκανε κύκλους περί τα 20 – 25 λεπτά μέχρι να λάβει τελικώς την άδεια για την υπερπτήση.

Όλα αυτά χωρίς καμιά εξήγηση από τουρκικής πλευράς…

Το αεροσκάφος του κ. Δένδια έφτασε τελικώς στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Εκτιμάται πως η ελληνική πλευρά θα προχωρήσει σε διάβημα σχετικά με το συμβάν.

Στο τραπέζι της Συνόδου το ζήτημα

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα θέσει ζήτημα Τουρκίας κατά τη συνεδρίαση της σημερινής Συνόδου Κορυφής, όπως έχει ενημερώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων