19/10/2021 19/10/2021 “Η Παναγία ήταν πάντα σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό. Δεν νοείται Ελληνισμός χωρίς την Παναγία μας”, τόνισε στο ope.gr και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος. Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται από χθες στο ιερό νησί της Τήνου μαζί με ομάδα κληρικών από την Ευρυτανία προκειμένου να λάβουν τη χάρη της Παναγίας και με...
19 Οκτωβρίου, 2021 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2021 - 14:20

Kαρπενησίου Γεώργιος από την Τήνο στο ope.gr: ”Δεν νοείται Ελληνισμός χωρίς την Παναγία μας”

Διαδώστε:
Kαρπενησίου Γεώργιος από την Τήνο στο ope.gr: ”Δεν νοείται Ελληνισμός χωρίς την Παναγία μας”

“Η Παναγία ήταν πάντα σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό. Δεν νοείται Ελληνισμός χωρίς την Παναγία μας”, τόνισε στο ope.gr και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται από χθες στο ιερό νησί της Τήνου μαζί με ομάδα κληρικών από την Ευρυτανία προκειμένου να λάβουν τη χάρη της Παναγίας και με τη βοήθειά της να συνεχίσουν το έργο στην τοπική Εκκλησία του Καρπενησίου.

Σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Καρπενησίου ιερούργησε στο πανίερο προσκύνημα της Μεγαλόχαρης στην Τήνο ενώ μαζί με τους κληρικούς επισκέφθηκε την ιστορική Ιερά Μονή της οσίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι.

“Είναι μια ιδιαίτερη τιμή για εμάς γιατί είμαστε από μια περιοχή τιμά ιδιαίτερα την Παναγία μας, τα μοναστήρια μας είναι αφιερωμένα σε αυτήν και πάντα μας έλκουν περιοχές που τιμούν την Παναγία μας και εδώ πραγματικά είναι κάτι το ξεχωριστό. Να σκεπάζει όλη την πατρίδας μας, όλο τον κόσμο”, σημείωσε. Απαντώντας στο ερώτημα ότι έχουμε ανάγκη από τη σκέπη της Παναγίας σε μία δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας απάντησε: “Η Παναγία μας ήταν πάντα σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό. Δεν νοείται Ελληνισμός χωρίς την Παναγίας μας”.

Ολόκληρη την συνέντευξη του Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου θα την ακούσετε από το διαδικτυακό ραδιόφωνο του Pemptousiafm και από την εκπομπή ‘‘Ορθόδοξες διαδρομές” με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στις 10-11 το πρωί.

Φωτογραφία: ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων