05/10/2022 05/10/2022 Αρνητική εμφανίστηκε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της σχετικά με την προοπτική επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Στο πλαίσιο των συνεντεύξεων που παραχώρησε την Τρίτη σε βρετανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς από το συνέδριο των Τόρις στο Μπέρμιγχαμ, η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ρωτήθηκε από το GB News αν...
05 Οκτωβρίου, 2022 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2022 - 20:37

Κατά της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα η Λιζ Τρας

Διαδώστε:
Κατά της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα η Λιζ Τρας

Αρνητική εμφανίστηκε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της σχετικά με την προοπτική επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο των συνεντεύξεων που παραχώρησε την Τρίτη σε βρετανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς από το συνέδριο των Τόρις στο Μπέρμιγχαμ, η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ρωτήθηκε από το GB News αν θεωρεί πως τα Γλυπτά πρέπει να επιστραφούν από το Βρετανικό Μουσείο.

Η λακωνική απάντηση της κ. Τρας ήταν: «Δεν το υποστηρίζω αυτό». Ο πολιτικός συντάκτης του καναλιού επισήμανε την πρόσφατη δήλωση του Προέδρου του λονδρέζικου μουσείου Τζορτζ Όσμπορν για «συμφωνία» που μπορεί να επιτευχθεί.

Υπενθυμίζεται πως οι Sunday Times φιλοξένησαν συνέντευξη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία ανέφερε πως θα θίξει το ζήτημα των Γλυπτών στην ομόλογό του όταν πιθανώς θα συναντηθούν στο Λονδίνο στα τέλη Νοεμβρίου. Ο κ. Μητσοτάκης είχε εκτιμήσει πως το κλίμα στο Ην. Βασίλειο «αλλάζει».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στους Sunday Times: Πλησιάζει η ώρα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων