21/03/2020 21/03/2020 Αντίθετος με την κίνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό Ναό κατά τη Γ’ Στάση των Χαιρετισμών με την παρουσία πιστών, είναι ο δήμαρχος του νησιού κ. Στράτος Χαρχαλάκης. Κι επειδή στο νησί του είναι όλα τακτοποιημένα και σε τάξη, χωρίς παρατυπίες και παρανομίες ασχολήθηκε με το Ναό που άνοιξε για...
21 Μαρτίου, 2020 - 14:09
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2020 - 14:22

Σχηματίστηκε δικογραφία για τον Μητρ. Κυθήρων επειδή άνοιξε την Εκκλησία

Διαδώστε:
Σχηματίστηκε δικογραφία για τον Μητρ. Κυθήρων επειδή άνοιξε την Εκκλησία

Αντίθετος με την κίνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό Ναό κατά τη Γ’ Στάση των Χαιρετισμών με την παρουσία πιστών, είναι ο δήμαρχος του νησιού κ. Στράτος Χαρχαλάκης.

Κι επειδή στο νησί του είναι όλα τακτοποιημένα και σε τάξη, χωρίς παρατυπίες και παρανομίες ασχολήθηκε με το Ναό που άνοιξε για την Ακολουθία των Χαιρετισμών

Ο δήμαρχος ανέφερε πως χθες στα Κύθηρα δεν τηρήθηκε η απόφαση της πολιτείας και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμό και πιθανόν και σε τρίτη, ενώ σημείωσε ότι: «κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων» τονίζοντας πως «για την παράνομη πράξη του Μητροπολίτη σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται παρέμβαση εισαγγελέα».

Κανονικά και με ανοικτές πόρτες τελέστηκε η ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ, παρά την απόφαση της Κυβέρνησης να σταματήσουν όλες οι ακολουθίες σε όλους τους τόπους λατρείας λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το δελτίο του ΑΝΤ1, οι πόρτες της Μητρόπολης στη Χώρα των Κυθήρων ήταν ανοικτές. Στις 7 παρά το απόγευμα χτύπησαν οι καμπάνες και τελέσθηκε κανονικά η 3η Στάση των Χαιρετισμών με την παρουσία λίγων κατοίκων του νησιού.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων