24/07/2023 24/07/2023 Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια της γέφυρας στην Πάτρα, η οποία κατέρρευσε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Ιουλίου, αφήνοντας πίσω έναν νεκρό και 14 τραυματίες. Για το τραγικό συμβάν η Αστυνομία προέβη σε τέσσερις συλλήψεις. Ο ένας συλληφθείς είναι ο υπεύθυνος του έργου και οι άλλοι τρεις χειριστές. Οι έρευνες...
24 Ιουλίου, 2023 - 10:00

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Αγωνία για τους εγκλωβισμένους – Τέσσερις συλλήψεις, 1 νεκρός και 14 τραυματίες

Διαδώστε:
Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Αγωνία για τους εγκλωβισμένους – Τέσσερις συλλήψεις, 1 νεκρός και 14 τραυματίες

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια της γέφυρας στην Πάτρα, η οποία κατέρρευσε το μεσημέρι της Κυριακής 23 Ιουλίου, αφήνοντας πίσω έναν νεκρό και 14 τραυματίες.

Για το τραγικό συμβάν η Αστυνομία προέβη σε τέσσερις συλλήψεις. Ο ένας συλληφθείς είναι ο υπεύθυνος του έργου και οι άλλοι τρεις χειριστές. Οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οπως ανέφερε στο ERTNEWS ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, η συγκεκριμένη γέφυρα είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας, κάτι που ήταν γνωστό.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακούγονταν φωνές κάτω από τη γέφυρα της κατέρρευσε ενώ στις έρευνες χρησιμοποιήθηκε και drone.

«Γλίτωσα από θαύμα. Ήμουν και εγώ από κάτω. Ήμουν στη γωνία και γλίτωσα από θαύμα» δήλωσε ένας Ρομά που ήταν στο σημείο. Στο σημείο, όπως είπε, ήταν και αρκετοί άλλοι Ρομά που βρίσκονται πεθαμένοι κάτω από το μπετό.

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635). Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.

Eν τω μεταξύ, με εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, ετέθη σε εφημερία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ώστε μαζί με το νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», που εφημερεύει, να υποδεχθούν τραυματίες.

Η ανακοίνωση της εμπλεκόμενης εταιρείας

Η ΑΒΑΞ ΑΕ γνωστοποιεί ότι σήμερα Κυριακή 23/7/23 στο 206 χλμ της Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες κατεδάφισης γέφυρας (φορέας κατεύθυνσης προς Πάτρα).

Μετά τη διακοπή των εργασιών και παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί, στο χώρο βρέθηκαν άτομα μη έχοντα εργασία τα οποία τραυματίστηκαν (ένα από τα οποία θανάσιμα) από τμήματα της γέφυρας που κατέρρευσαν.

H Εταιρεία από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται στενά με τις αρχές στο πλαίσιο διερεύνησης του συμβάντος. Η ΑΒΑΞ ΑΕ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντα και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε ακόμη: Πατρών Χρυσόστομος: «Εκφράζομε την θλίψη μας για τα θύματα από την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων