13/10/2021 13/10/2021 Για τον αείμνηστο π. Γεώργιο Μεταλληνό ως σύζυγο και οικογενειάρχη μίλησε με έκδηλη συγκίνηση η Πρεσβυτέρα Βαρβάρα Μεταλληνού στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιογραφικού βιβλίου με τίτλο «Ονομάζομαι Γεώργιος Μεταλληνός» των δημοσιογράφων- συγγραφέων Αντώνη Μακατούνη και Κώστα Παππά. Σε μία κατάθεση ψυχής και με δάκρυα στα...
13 Οκτωβρίου, 2021 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2021 - 11:36

Κατάθεση ψυχής από την Πρεσβυτέρα Βαρβάρα για τον Παπα-Γιώργη Μεταλληνό

Διαδώστε:
Κατάθεση ψυχής από την Πρεσβυτέρα Βαρβάρα για τον Παπα-Γιώργη Μεταλληνό

Για τον αείμνηστο π. Γεώργιο Μεταλληνό ως σύζυγο και οικογενειάρχη μίλησε με έκδηλη συγκίνηση η Πρεσβυτέρα Βαρβάρα Μεταλληνού στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιογραφικού βιβλίου με τίτλο «Ονομάζομαι Γεώργιος Μεταλληνός» των δημοσιογράφων- συγγραφέων Αντώνη Μακατούνη και Κώστα Παππά.

Σε μία κατάθεση ψυχής και με δάκρυα στα μάτια η Πρεσβυτέρα Βαρβάρα μίλησε για τον άνθρωπο που πορεύτηκε μαζί του σχεδόν 60 ολόκληρα χρόνια, για τον παραδειγματικό βίο του, τη συνεισφορά και μέριμνά του στους συνανθρώπους του.

Προηγουμένως το λόγο είχε λάβει ο γιος του Παπα-Γιώργη Καθηγητής Δημήτρης Μεταλληνός ο οποίος στάθηκε στη σχέση του πατέρα του με την Κέρκυρα από την οποία καταγόταν. Ως συνεχιστής, ο πρωτότοκος γιος μετέχει στα κοινά του εν λόγω νησιού ως Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου.

Για τον Παπα-Γιώργη μίλησε και ο οικοδεσπότης και προϊστάμενος του ναού π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάθε εκατό χρόνια γεννιούνται άνθρωποι που να συγκεντρώνουν τόσα θετικά στοιχεία όπως ο μακαριστός.

Βασική ομιλήτρια ήταν η Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια – Διδάσκουσα στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας κα Αθηνά Κονταλή, η οποία σημείωσε την ακαδημαϊκή πορεία και επιτεύγματα του μακαριστού. Ως φοιτήτριά του έχει άλλωστε πολλές μνήμες από τον αείμνηστο κληρικό.

Από την πλευρά τους οι δύο δημοσιογράφοι και συγγραφείς του βιβλίου, Αντώνης Μακατούνης και Κώστας Παππάς τόνισαν μεταξύ άλλων ότι: ο Μακαριστός αν και γνήσια ευγενικός άνθρωπος γινόταν λιοντάρι όταν κάποιος επιχειρούσε εντός ή εκτός των τειχών να προσβάλλει και να διαστρέψει την αλήθεια της πίστης μας. Ο χαρακτηρισμός άλλωστε “Λιοντάρι της Ορθοδοξίας” του δόθηκε από τον μακαριστό π. Ιωάννη Ρωμανίδη, όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων