03/07/2019 03/07/2019 Άνοιξε ο δρόμος για να γίνουν οι κατεδαφίσεις γύρω από το Βυζαντινό Τείχος Κομοτηνής και να προχωρήσει η κατασκευή ενός πεζοδρόμου, που θα λειτουργήσει ως συνδετήριος άξονας της υπό ανάδειξη περιοχής πέριξ του ιστορικού κέντρου. Προ μερικών ημερών, και με καθυστέρηση περίπου 1,5 έτους, εκδόθηκε η απόφαση για τον καθορισμό τιμής μονάδας για τις απαλλοτριώσεις,...
03 Ιουλίου, 2019 - 13:40

Κατεδαφίσεις γύρω από το Βυζαντινό Τείχος Κομοτηνής

Διαδώστε:
Κατεδαφίσεις γύρω από το Βυζαντινό Τείχος Κομοτηνής

Άνοιξε ο δρόμος για να γίνουν οι κατεδαφίσεις γύρω από το Βυζαντινό Τείχος Κομοτηνής και να προχωρήσει η κατασκευή ενός πεζοδρόμου, που θα λειτουργήσει ως συνδετήριος άξονας της υπό ανάδειξη περιοχής πέριξ του ιστορικού κέντρου. Προ μερικών ημερών, και με καθυστέρηση περίπου 1,5 έτους, εκδόθηκε η απόφαση για τον καθορισμό τιμής μονάδας για τις απαλλοτριώσεις, για τις οποίες ο Δήμος Κομοτηνής θα διαθέσει το ποσό των 450.000 ευρώ. Πρόκειται για ποσό δεσμευμένο και άμεσα διαθέσιμο για την εφαρμογή της απόφασης.

Ο πεζόδρομος θα ξεκινά από την οδό Νικηφόρου Γρηγορά, απέναντι από την Τσανάκλειο, θα διατρέχει το χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στο Βυζαντινό Τείχος και τη Λέσχη Κομοτηναίων, θα περνάει απέναντι, διατρέχοντας τις πίσω αυλές των ιδιοκτησιών, που έχουν πρόσοψη στον πεζόδρομο της Βενιζέλου, θα φτάνει μέχρι την οδό Σωκράτους, που είναι κάθετη της Βενιζέλου, και θα καταλήγει στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, εκεί όπου βρίσκεται το καφενείο «Μασάλι».

Για να κατασκευαστεί αυτός ο πεζόδρομος, θα πρέπει να προηγηθεί φυσικά η διάνοιξη δρόμου κατά μήκος των ως άνω σημείων. Η διάνοιξη αυτή προβλέπεται στο σχέδιο πόλης. Όσον αφορά τα διαδικαστικά αυτής, εφόσον συντάσσεται η πράξη προσκύρωσης και αποζημιώσεων, η οποία κυρώνεται με απόφαση του περιφερειάρχη, κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους και από εκεί και πέρα πρέπει να προχωρήσει η εφαρμογή της πράξης, εφόσον, βέβαια, καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες των ακινήτων τα οποία ρυμοτομούνται.

Ο Δήμος Κομοτηνής σαν επισπεύδων της πράξης προσέφυγε στο αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο καθόρισε την τιμή μονάδας για τις αποζημιώσεις. Παράλληλα ο Δήμος είχε ήδη στα ταμεία του 450.000 ευρώ, που προορίζονται για τις αποζημιώσεις. Από την έκδοση της δικαστικής απόφασης για την τιμή μονάδας ο Δήμος Κομοτηνής είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στην κατάθεση των χρημάτων εντός 18 μηνών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης επιβεβαίωσε στον «Χ» την εξέλιξη που ουσιαστικά απελευθερώνει τα χέρια του Δήμου, προκειμένου να προχωρήσει στην εκτέλεση ενός ακόμη έργου στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Εκτίμηση του δημάρχου είναι ότι η έναρξη του έργου θα γίνει την άνοιξη του 2020.

Πηγή: xronos.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων