30/10/2020 30/10/2020 Συγκλονίζουν οι εικόνες από την Σμύρνη, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στη Σάμο. Κτήρια έχουν καταρρεύσει ενώ επί τόπου σπεύδουν ειδικά κλιμάκια για να καταγράψουν τις ζημιές και να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 419 τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 6,7 βαθμών που συγκλόνισε το Αιγαίο και...
30 Οκτωβρίου, 2020 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2020 - 19:11

Σμύρνη: Κατέρρευσαν κτήρια – Μίνι τσουνάμι – 12 νεκροί

Διαδώστε:
Σμύρνη: Κατέρρευσαν κτήρια – Μίνι τσουνάμι – 12 νεκροί

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την Σμύρνη, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στη Σάμο. Κτήρια έχουν καταρρεύσει ενώ επί τόπου σπεύδουν ειδικά κλιμάκια για να καταγράψουν τις ζημιές και να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 419 τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 6,7 βαθμών που συγκλόνισε το Αιγαίο και ταρακούνησε τη Σμύρνη, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας.

Η AFAD ανέφερε επίσης ότι τουλάχιστον 84 μετασεισμοί, οι 16 εξ αυτών μεγέθους άνω των 4 βαθμών, καταγράφηκαν μετά τη σεισμική δόνηση.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε περίπου 17 κτίρια που είτε κατέρρευσαν είτε υπέστησαν σοβαρές ζημιές στη Σμύρνη.

Πάνω από 50 πυροσβεστικά οχήματα και 200 διασώστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο, σύμφωνα με την AFAD.

Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος με 48 μέλη της και 16 οχήματα.

Προς το παρόν έχουν διασωθεί 70 άνθρωποι από τα ερείπια των κτιρίων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Σμύρνης Γιαβούζ Σελίμ Κοσγκέρ.

Λίγο μετά την ισχυρή δόνηση σημειώθηκε στη Σμύρνη μίνι τσουνάμι

 

Ιδιαίτερα ταρακούνησε τη Σμύρνη, το Μπαλίκεσιρ, το Αϊδίνιο ενώ έγινε αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη.

Στις συνοικίες Μπουτζά και Μπαϊράκ έχουν καταρρεύσει κτίρια, ενώ στο Σεφερίχισαρ, πόλη κοντά στην Σμύρνη η στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει ανησυχητικά.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων