28/11/2022 28/11/2022 Περιφράχθηκε με συρματόπλεγμα και τοποθετήθηκαν στρατιωτικές πινακίδες σε παραθαλάσσια περιοχή της χερσονήσου Καρπασίας, που παραχωρήθηκε με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» στην «διοίκηση» του κατοχικού στρατού της Βόρειας Κύπρου. Η εφημερίδα «Αβρούπα» έχει πρωτοσέλιδα σχετική φωτογραφία και το σχόλιο «πλέον δεν θα μπορείτε να δείτε ούτε αυτή την παραλία»  σημειώνοντας ότι πρόκειται για περιοχή που είχε...
28 Νοεμβρίου, 2022 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2022 - 18:53

Κατεχόμενα: Ο στρατός περιέφραξε παραθαλάσσια περιοχή στην Καρπασία

Διαδώστε:
Κατεχόμενα: Ο στρατός περιέφραξε παραθαλάσσια περιοχή στην Καρπασία

Περιφράχθηκε με συρματόπλεγμα και τοποθετήθηκαν στρατιωτικές πινακίδες σε παραθαλάσσια περιοχή της χερσονήσου Καρπασίας, που παραχωρήθηκε με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» στην «διοίκηση» του κατοχικού στρατού της Βόρειας Κύπρου.

Η εφημερίδα «Αβρούπα» έχει πρωτοσέλιδα σχετική φωτογραφία και το σχόλιο «πλέον δεν θα μπορείτε να δείτε ούτε αυτή την παραλία»  σημειώνοντας ότι πρόκειται για περιοχή που είχε χαρακτηρισθεί ως «εθνικό πάρκο», προστατευόμενη από την ΕΕ. Έχει παραχωρηθεί σημειώνεται επίσης, για 30 χρόνια στις «δυνάμεις ασφαλείας» και περιλαμβάνει την περιοχή από την εκκλησία του Αγίου Φύλωνα μέχρι το ακρωτήρι του Αγίου  Ανδρέα.

Στην περιοχή τοποθετήθηκαν ταμπέλες με στρατιώτη που κρατά όπλο και γράφει «Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε απαγορευμένη περιοχή», όπως συμβαίνει και στις άλλες περιοχές που ο κατοχικός στρατός έχει υπό την κατοχή του.

Να σημειωθεί ότι το θέμα είχε πρωτοεμφανιστεί στον τ/κ Τύπο πέρυσι τον Οκτώβριο με βάση πληροφορίες για απόφαση του τότε «υπουργικού συμβουλίου». Γινόταν λόγος για σύμβαση που αφορούσε γη έκτασης 108 στρεμμάτων που «ανήκει στο ΕΒΚΑΦ». Παραχωρήθηκε για 30 χρόνια αλλά η χρήση δεν αναγραφόταν.

Ο τ/κ Τύπος είχε γράψει ότι εκεί σκοπεύει η Τουρκία να φτιάξει ναυτική βάση ή να τοποθετήσει συστήματα παρακολούθησης στα Κατεχόμενα. Δεν έχει διευκρινιστεί όμως ο σκοπός παραχώρησης αυτής της έκτασης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων