16/12/2022 18/12/2022 Νέα πρόκληση από τους Τουρκοκύπριους στα Κατεχόμενα, όπου θέλουν να διδάσκεται ο…. αγώνας τους στα σχολεία τους. Η Kıbrıs Postası (15.12.22 kibrispostasi.com), σύμφωνα με ανασκόπηση του Τ/κ Τύπου από το ΓΤΠ σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Η ανάγκη είναι μεγάλη», γράφει ότι Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Ισμαήλ Μπόζκουρτ, εξέφρασε την θέση ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη...
16 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2022 - 4:41

Κατεχόμενα – Πρόκληση: Πρόταση να διδάσκεται στα σχολεία «ο εθνικός αγώνας των Τ/κ»

Διαδώστε:
Κατεχόμενα – Πρόκληση: Πρόταση να διδάσκεται στα σχολεία «ο εθνικός αγώνας των Τ/κ»

Νέα πρόκληση από τους Τουρκοκύπριους στα Κατεχόμενα, όπου θέλουν να διδάσκεται ο…. αγώνας τους στα σχολεία τους.

Η Kıbrıs Postası (15.12.22 kibrispostasi.com), σύμφωνα με ανασκόπηση του Τ/κ Τύπου από το ΓΤΠ σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Η ανάγκη είναι μεγάλη», γράφει ότι Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, Ισμαήλ Μπόζκουρτ, εξέφρασε την θέση ότι αποτελεί αδήριτη ανάγκη όπως «η ιστορία για τον εθνικό αγώνα των Τουρκοκυπρίων» διδάσκεται στα σχολεία ως μάθημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπόζκουρτ, καταθέτοντας την συγκεκριμένη πρόταση, ανέφερε ότι είναι έτοιμος να συμβάλει στο να γίνουν οι αναγκαίες προετοιμασίες προκειμένου η πρότασή του να υλοποιηθεί, προσθέτοντας ακόμη ότι θα πρέπει για τον σκοπό αυτό να γραφτεί και ένα βιβλίο.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η πρόταση Μπόζκουρτ να διδάσκεται στα σχολεία στα κατεχόμενα «ο εθνικός αγώνας του τουρκοκυπριακού λαού» έτυχε σοβαρής στήριξης και από άλλους Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς, όπως τον Σεμπαχαττίν Ισμαήλ, τον Ατά Ατούν, τον Ουλβί Κεσέρ και τον Ναζίμ Μπερατλί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων