22/06/2020 22/06/2020 Σε καθημερινό φαινόμενο φαίνεται να γίνονται οι συλλήψεις κληρικών στο Μαυροβούνιο Μετά το πέρας των χθεσινών ειρηνικών διαδηλώσεων αρκετοί ήταν οι κληρικοί της Επισκοπής Βουδίμλιε και Νίκσιτς που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα με αφορμή για ακόμη μια φορά την παραβίαση των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία. Ο π. Μιλιβόι Γιόβιβιτς...
22 Ιουνίου, 2020 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2020 - 11:59

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Καθημερινό φαινόμενο οι συλλήψεις Ιερέων

Διαδώστε:
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Καθημερινό φαινόμενο οι συλλήψεις Ιερέων

Σε καθημερινό φαινόμενο φαίνεται να γίνονται οι συλλήψεις κληρικών στο Μαυροβούνιο

Μετά το πέρας των χθεσινών ειρηνικών διαδηλώσεων αρκετοί ήταν οι κληρικοί της Επισκοπής Βουδίμλιε και Νίκσιτς που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα με αφορμή για ακόμη μια φορά την παραβίαση των υγειονομικών μέτρων για την πανδημία.

Ο π. Μιλιβόι Γιόβιβιτς συνελήφθη με την ανωτέρω αιτιολογία και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Ζάμλπιακ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. 

Επίσης, στο Μπέλιο Πόγιε μετά την ειρηνική πορεία και την παράκληση που τελέστηκε ο Ιερομόναχος Νικόλοας, Καθηγούμενος της μονής Ζλάτες συνελήφθη ενώ ο ιερέας της ενορίας κλήθηκε να δώσει και αυτός εξηγήσεις.

Στο Νίκσιτς επίσης κλήθηκαν κληρικοί στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη συμμετοχή τους και την τέλεση παρακλήσεων στις ενορίες τους. 

Οι ενέργειες αυτές δείχνουν για ακόμη μια φορά τη δεινή θέση που βρίσκεται η τοπική Εκκλησία του Μαυροβουνίου με τις κρατικές αρχές με κάθε ευκαιρία να εξαντλούν την εφαρμογή των νόμων σε αυτή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων