24/03/2023 24/03/2023  «Για εμάς τους Έλληνες, η 25η  Μαρτίου είναι κάτι παραπάνω από μια ιστορική επέτειος. Είναι η εθνική μας συνείδηση, συμβολίζει τον πυρήνα της εθνικής μας ταυτότητας» αναφέρει ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης στο μήνυμα του για τον εορτασμό της σημερινή εθνικής επετείου. Το μήνυμα Κατσανιώτη: «Σήμερα εορτάζουμε την Εθνεγερσία του 1821. Την...
24 Μαρτίου, 2023 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2023 - 17:34

Κατσανιώτης: Η 25η Μαρτίου είναι η εθνική μας συνείδηση

Διαδώστε:
Κατσανιώτης: Η 25η Μαρτίου είναι η εθνική μας συνείδηση

 «Για εμάς τους Έλληνες, η 25η  Μαρτίου είναι κάτι παραπάνω από μια ιστορική επέτειος. Είναι η εθνική μας συνείδηση, συμβολίζει τον πυρήνα της εθνικής μας ταυτότητας» αναφέρει ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης στο μήνυμα του για τον εορτασμό της σημερινή εθνικής επετείου.

Το μήνυμα Κατσανιώτη:

«Σήμερα εορτάζουμε την Εθνεγερσία του 1821. Την Ανάσταση του Γένους μας και την εγκαθίδρυση του νεότερου Ελληνικού Κράτους.

Για εμάς τους Έλληνες, η 25η  Μαρτίου είναι κάτι παραπάνω από μια ιστορική επέτειος. Είναι η εθνική μας συνείδηση, συμβολίζει τον πυρήνα της εθνικής μας ταυτότητας. Μας υπενθυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του Ελληνισμού όταν δίνει μάχες – ακόμα και άνισες – με ομοψυχία, πίστη και αποφασιστικότητα. Σχεδόν δύο αιώνες μετά τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη παραμένουν συγκλονιστικά

«Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».

Το παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 εξακολουθεί να μας εμπνέει, να μας καθοδηγεί και να μας υπενθυμίζει πως εμείς οι Έλληνες έχουμε ιερό χρέος ενωμένοι να προάγουμε τα συμφέροντα της Πατρίδας μας. Και πράγματι η Ελλάδα έχει αποδείξει διαχρονικά ότι πορεύεται με δύο βασικές αρχές. Τον σεβασμό της Διεθνούς νομιμότητας και την απόλυτη προάσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας και εθνικής της ανεξαρτησίας.

Αυτές τις αρχές προτάσσουμε και σήμερα έναντι της φρίκης του πολέμου  στην Ουκρανία υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού του Ανθρωπιστικού Δικαίου και της προστασίας του άμαχου πληθυσμού.

Εμείς οι Έλληνες, έχουμε και ένας επιπρόσθετο ενδιαφέρον καθώς στην Ουκρανία βρίσκονται οι ιστορικές κοινότητες του παρευξείνιου Ελληνισμού που έχουν γράψει από τις πιο συναρπαστικές σελίδες της μακραίωνης ιστορίας μας. Η καρδιά και το μυαλό μας είναι στους Έλληνες Ομογενείς της Μαριούπολης και της Οδησσού. Εκεί από όπου οι ιδρυτές της Φιλικής Εταιρείας αναζωπύρωσαν στην Ευρώπη την αγάπη για τον Ελληνικό Πολιτισμό και άναψαν την σπίθα «για του Χριστού την Πίστη την

Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία».

Χρόνια Πολλά!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων