06/10/2021 06/10/2021 Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, κήρυξε διαδικτυακά την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Βυζάντιο και Κίνα: Σχέσεις και Παραλληλίες» το οποίο συνδιοργάνωσαν το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας και το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου. Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε στους μακραίωνους ιστορικούς δεσμούς...
06 Οκτωβρίου, 2021 - 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2021 - 12:16

Κατσανιώτης: Ιστορικοί δεσμοί συνδέουν Ελλάδα και Κίνα

Διαδώστε:
Κατσανιώτης: Ιστορικοί δεσμοί συνδέουν Ελλάδα και Κίνα

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, κήρυξε διαδικτυακά την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Βυζάντιο και Κίνα: Σχέσεις και Παραλληλίες» το οποίο συνδιοργάνωσαν το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας και το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε στους μακραίωνους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με την Κίνα, στα κοινά γνωρίσματα του βυζαντινού και του κινεζικού πολιτισμού, καθώς και στην επιρροή που οι δύο αυτοκρατορίες άσκησαν στη διαμόρφωση της σύγχρονης ιστορίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων