23/04/2022 23/04/2022 «Τιμή του» θεωρεί -όπως αναφέρει ο ίδιος- την εκπροσώπηση της Ελληνικής Κυβέρνησης στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, που μετέβη στα Ιεροσόλυμα, τη Μεγάλη Παρασκευή, 22 Απριλίου, ακριβώς για αυτό τον λόγο. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών παρέλαβε το Άγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων,...
23 Απριλίου, 2022 - 17:24
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 17:53

Κατσανιώτης: «Τιμή μου η παραλαβή του Αγίου Φωτός»

Διαδώστε:
Κατσανιώτης: «Τιμή μου η παραλαβή του Αγίου Φωτός»

«Τιμή του» θεωρεί -όπως αναφέρει ο ίδιος- την εκπροσώπηση της Ελληνικής Κυβέρνησης στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, που μετέβη στα Ιεροσόλυμα, τη Μεγάλη Παρασκευή, 22 Απριλίου, ακριβώς για αυτό τον λόγο. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών παρέλαβε το Άγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’, με τον οποίο είχε, επίσης, συνάντηση, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πτήση της επιστροφής.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περί ώρα 18:00 το Μεγάλο Σάββατο και, εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Στην αντιφώνησή του, δε, προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, είπε κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός (Ιεροσόλυμα, 23.4.2022):

«Μακαριώτατε,
Σεβασμιώτατοι,
Σεβαστοί πατέρες,
Αγαπητοί προσκυνητές,

Με αισθήματα σεβασμού και ταπεινοφροσύνης παραλαμβάνω σήμερα το Άγιο Φως από τα χέρια σας, Μακαριώτατε.

Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για εμένα προσωπικά να παραστώ φέτος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως και ως επικεφαλής εκλεκτής επίσημης αντιπροσωπείας της πατρίδος μας στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ναό της Αναστάσεως. Πρόκειται για ιδιαίτερο προνόμιο, να έχω την ευθύνη για την μεταφορά του Θείου Φωτός και του αναστάσιμου μηνύματος στην Ελλάδα.

Η Αφή του Αγίου Φωτός λειτουργεί λυτρωτικά για την πίστη όλης της Χριστιανοσύνης. Το Παλαίφατο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η Αγιοταφική Αδελφότητα, υπό την σεπτή καθοδήγηση σας, Μακαριώτατε, είναι ο θεματοφύλακας αυτής της μεγάλης και λυτρωτικής παράδοσης, συνεχίζοντας τον από αιώνων αγώνα τους, στην πρώτη γραμμή υπέρ της Ορθοδοξίας. Μια προσφορά θυσίας, εγκαρτέρησης και ψυχραιμίας που μόνον τα δοκιμασθέντα μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητος θα μπορούσαν να επιδείξουν, όπως άλλωστε ιστορικά επιβεβαιώνεται.

Η Ελληνική Πολιτεία έχει σταθεί πάντοτε αρωγός, στηρίζοντας το Πατριαρχείο και την Αγιοταφική Αδελφότητα στην προσπάθεια να διαφυλαχθούν αλώβητα από τον χρόνο και τις γεωπολιτικές σκοπιμότητες τα ιερά προνόμια και ο αναντικατάστατος πνευματικός ρόλος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.

Μόλις φτάσουμε στην Πατρίδα, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε όλες τις γωνιές της, στους ορθόδοξους ναούς που απόψε θα μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως και της ελπίδας.

Είμαι βέβαιος ότι τις ημέρες αυτές αισθανόμεθα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, την ανάγκη λυτρώσεως και ελπίδας, που μόνον το Θείο Δράμα και η Ανάσταση του Θεανθρώπου προσφέρουν στον κόσμο. Είθε το Άγιο Φως, το οποίο μεταλαμπαδεύει το μήνυμα της ζωής, της χαράς και της ελπίδας, να μεταφέρει σε ολόκληρη την Οικουμένη, ανεξάρτητα από εθνικότητα και φυλή, τη δόξα του Θεού και την πίστη των ανθρώπων.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους».

 

Αποτελεί τιμή να παραστώ ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στον Ναό της Αναστάσεως, να παραλάβω το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ & να το μεταφέρω στην πατρίδα μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Καλή Ανάσταση σε όλους της Έλληνες & Ελληνίδες παντού στον κόσμο! pic.twitter.com/MyTeHUOeD9

— Andreas Katsaniotis (@katsaniotis) April 23, 2022

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων