11/04/2023 11/04/2023 Κατά συρροή ληστές εκκλησιών στην Κεφαλονιά συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία. Ειδικότερα, μέσα σε λίγες ώρες, από το βράδυ της Κυριακής των Βαϊων μέχρι το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας να διέρρηξαν επτά εκκλησίες και συνολικά δεκαοκτώ σε λίγες μέρες. Οι δράστες, όλοι τους αλλοδαποί που συνελήφθησαν το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας...
11 Απριλίου, 2023 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2023 - 16:19

Κεφαλονιά: Ιερόσυλοι λήστεψαν 18 ναούς σε λίγες μέρες

Διαδώστε:
Κεφαλονιά: Ιερόσυλοι λήστεψαν 18 ναούς σε λίγες μέρες

Κατά συρροή ληστές εκκλησιών στην Κεφαλονιά συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία. Ειδικότερα, μέσα σε λίγες ώρες, από το βράδυ της Κυριακής των Βαϊων μέχρι το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας να διέρρηξαν επτά εκκλησίες και συνολικά δεκαοκτώ σε λίγες μέρες.

Οι δράστες, όλοι τους αλλοδαποί που συνελήφθησαν το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, για τις 18 διαρρήξεις ναών, είναι ηλικίας 39, 34 και 27 ετών.

Οι δράστες εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στο λιμάνι της Κυλλήνης, μετά την αποβίβασή τους από πλοίο της γραμμής Πόρος Κεφαλληνίας-Κυλλήνη, καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από την Κεφαλονιά.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, 2.715,77 ευρώ, καθώς και τάματα και κοσμήματα, μέρος των οποίων επιστράφηκε στους εφημέριους των Ιερών Ναών, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν προκειμένου να κάνουν τις διαρρήξεις.

Από τις 18 διαρρήξεις οι επτά έγιναν το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων μέχρι το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας σε εκκλησίες στις περιοχές Διβαράτα, Λογαράτα, Φερεντινάτα, Αντιπάτα, Φάρσα, Διλινάτα και Λουρδάτα, αφαιρώντας από τους τέσσερις εξ αυτών, πλήθος ταμάτων, κοσμημάτων και 350 ευρώ.

Η έρευνα που ακολούθησε μετά τη σύλληψη των τριών αλλοδαπών έδειξε ότι είχαν διαπράξει άλλες 11 διαρρήξεις και κλοπές σε εκκλησίες στην Κεφαλονία από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 έως και τις αρχές Νοεμβρίου 2022, αφαιρώντας από τους 10 εξ αυτών τάματα καθώς και 1.100 ευρώ.

Οι συλληφθέντες στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων