24/04/2023 24/04/2023 Στους 73 ανέρχονται οι πιστοί μιας αίρεσης που νήστεψαν… μέχρι θανάτου για να πάνε στον παράδεισο, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία της Κένυας. «Μέχρι στιγμής έχουμε βρει 73 πτώματα στο δάσος» και οι έρευνες θα συνεχιστούν αύριο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αστυνομική πηγή. Ποιος είναι ο ηγέτης της αίρεσης Ο Πολ Μακένζι...
24 Απριλίου, 2023 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2023 - 20:57

Κένυα: 73 τα πτώματα των πιστών της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου για να συναντήσουν τον Ιησού

Διαδώστε:
Κένυα: 73 τα πτώματα των πιστών της αίρεσης που νήστεψαν μέχρι θανάτου για να συναντήσουν τον Ιησού

Στους 73 ανέρχονται οι πιστοί μιας αίρεσης που νήστεψαν… μέχρι θανάτου για να πάνε στον παράδεισο, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία της Κένυας.

«Μέχρι στιγμής έχουμε βρει 73 πτώματα στο δάσος» και οι έρευνες θα συνεχιστούν αύριο, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αστυνομική πηγή.

Ποιος είναι ο ηγέτης της αίρεσης

Ο Πολ Μακένζι Νθένγκε, ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι ώθησε τους οπαδούς του να πεθάνουν από την πείνα στην ανατολική Κένυα, είναι ένας πρώην οδηγός ταξί που το 2003 αυτοανακηρύχθηκε «πάστορας» και τα ακραία κηρύγματά του οδήγησαν δύο φορές στη σύλληψή του τα τελευταία χρόνια.

 

Σήμερα, ο Μακένζι Νθένγκε κατηγορείται για τη «σφαγή της Σακαχόλα» – από την ονομασία του δάσους όπου βρέθηκαν δεκάδες πτώματα μελών της Διεθνούς Εκκλησίας της Χαρμόσυνης Είδησης, την οποία ίδρυσε ο ίδιος το 2003. Με βάση τον ακόμη προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Τζαφέτ Κούμε, 73 πιστοί πέθαναν. Ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο έκανε λόγο για έργο «τρομοκρατών».

Η αστυνομία, σε μια ανακοίνωσή της στις 14 Απριλίου, ανέφερε αρχικά ότι οι τοπικές αρχές επενέβησαν αφού πληροφορήθηκαν ότι «αθώοι πολίτες πέθαναν από την πείνα πιστεύοντας ότι θα συναντούσαν τον Ιησού, αφού υπέστησαν πλύση εγκεφάλου». Το ίδιο βράδυ ο Πολ Μακένζι Νθένγκε, γνωρίζοντας ότι καταζητείται, παραδόθηκε στην αστυνομία. Έκτοτε κρατείται και θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου στις 2 Μαΐου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων