28/10/2020 28/10/2020 “Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης του αγώνα για την Ελευθερία που έδωσαν οι Έλληνες” σημειώνει στο μήνυμά της για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.  Απευθυνόμενη προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές οι κ. Κεραμέως  υπογραμμίζει πως “πρόσφατα γεγονότα, τόσο στη χώρα...
28 Οκτωβρίου, 2020 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2020 - 8:46

Κεραμέως: “Ημέρα μνήμης του αγώνα για την Ελευθερία”

Διαδώστε:
Κεραμέως: “Ημέρα μνήμης του αγώνα για την Ελευθερία”

“Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης του αγώνα για την Ελευθερία που έδωσαν οι Έλληνες” σημειώνει στο μήνυμά της για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. 

Απευθυνόμενη προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές οι κ. Κεραμέως  υπογραμμίζει πως “πρόσφατα γεγονότα, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη, καταδεικνύουν ότι ο αγώνας κατά του ολοκληρωτισμού, του ρατσισμού και του φανατισμού συνεχίζεται. Απαιτείται, επομένως, διαρκής εγρήγορση για την προάσπιση θεμελιωδών και πανανθρώπινων αξιών”, ενώ δεν παραλείπει μα αναφερθεί και στην ιδιαίτερη σχολική χρονιά εξαιτίας της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, αναφέροντας πως “θα τιμήσουμε τους ήρωες και τις ηρωίδες του 1940 με διαφορετικούς εορτασμούς, με μέτρα πρόληψης, αλλά με αμείωτη θέρμη. Κρατώντας βαθιά μέσα μας το παράδειγμά τους, και διατηρώντας αδιαπραγμάτευτες τις αξίες που υπερασπίστηκαν ακόμη και με τη ζωή τους”.

Αναλυτικά το μήνυμα της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων: 

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης του αγώνα για την Ελευθερία που έδωσαν οι Έλληνες, ορθώνοντας με ομοψυχία το ανάστημά τους στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού και της μισαλλοδοξίας. Ημέρα υπερηφάνειας για το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» στο φασισμό και το ναζισμό.

Ο πόλεμος του 1940 είναι όμως και υπενθύμιση όλων εκείνων των αξιών που κράτησαν τότε όρθιο τον Ελληνισμό και που συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν μέχρι και σήμερα. Η πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το αίσθημα ευθύνης για την προάσπιση της πατρίδας, το σθένος που υπερνικά το φόβο και τροφοδοτεί την ελπίδα. Και συνάμα, η εθνική ενότητα απέναντι σε κάθε απειλή. Η ομοψυχία που παραμερίζει τις διαφορές και μας δίνει δύναμη, μας εμπνέει και δημιουργεί προϋποθέσεις για την πρόοδο και την επίτευξη των εθνικών μας στόχων.

Πρόσφατα γεγονότα, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη, καταδεικνύουν ότι ο αγώνας κατά του ολοκληρωτισμού, του ρατσισμού και του φανατισμού συνεχίζεται. Απαιτείται, επομένως, διαρκής εγρήγορση για την προάσπιση θεμελιωδών και πανανθρώπινων αξιών. Ο καθημερινός αυτός αγώνας συνιστά, άλλωστε, και τον πολυτιμότερο φόρο τιμής στις θυσίες της γενιάς του 1940, στη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν και οραματίστηκαν μια σύγχρονη Ελλάδα, ελεύθερη και δημοκρατική.

Στην ιδιαίτερη σχολική χρονιά που διανύουμε εξαιτίας της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, θα τιμήσουμε τους ήρωες και τις ηρωίδες του 1940 με διαφορετικούς εορτασμούς, με μέτρα πρόληψης, αλλά με αμείωτη θέρμη. Κρατώντας βαθιά μέσα μας το παράδειγμά τους, και διατηρώντας αδιαπραγμάτευτες τις αξίες που υπερασπίστηκαν ακόμη και με τη ζωή τους.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων