15/05/2023 15/05/2023 Μήνυμα μέσα από τις φυλακές των Τιράνων, όπου κρατείται, έστειλε μέσω Facebook ο νέος δήμαρχος Χειμάρρας «Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χειμάρρα! Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως Δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα...
15 Μαΐου, 2023 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 15/05/2023 - 16:27

«Κέρδισε η Χειμάρρα! Νίκησε η Δημοκρατία»: Δήλωση Μπελέρη μετά τη νίκη του – Συγχαρητήρια από Πύρρο Δήμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
«Κέρδισε η Χειμάρρα! Νίκησε η Δημοκρατία»: Δήλωση Μπελέρη μετά τη νίκη του – Συγχαρητήρια από Πύρρο Δήμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μήνυμα μέσα από τις φυλακές των Τιράνων, όπου κρατείται, έστειλε μέσω Facebook ο νέος δήμαρχος Χειμάρρας

«Νίκησε η Δημοκρατία! Κέρδισε η Χειμάρρα! Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως Δήμαρχος, πρώτος μεταξύ ίσων, περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!» έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook.

O Φρέντη Μπελέρης επικράτησε του Γκιόργκι Γκόρο (ο οποίος είχε τη στήριξη της κυβέρνησης του Έντι Ράμα)  στις εκλογές της Χειμάρρας, με ποσοστό 50,12% έναντι 49,88% του ηττημένου, με καταμετρημένο το 100% των ψήφων.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι ομογενείς ψηφοφόροι του ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Συγχαρητήρια από Πύρρο Δήμα

Τα συγχαρητήριά του για τη νίκη του προφυλακιστέου Φρέντη Μπελέρη, στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Χειμάρρας εξέφρασε με μία ανάρτησή του στο Twitter ο Πύρρος Δήμας την Δευτέρα (15/5), ενώ σχολίασε πως «σήμερα, το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της «τρομοκρατίας».

Παράλληλα, ο κ. Δήμας έγραψε: «Συγχαρητήρια στο Φρέντι Μπελέρη και τους πολίτες της ιστορικής Χειμάρρας οι οποίοι όρθωσαν περήφανα το ανάστημά τους, γράφοντας τη δική τους σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας αυτού του Τόπου».

Σημειώνεται ότι, ο Πύρρος Δήμας είχε αντιδράσει τις προηγούμενες ημέρες στη σύλληψη του νικητή των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα, καθώς σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε πως «κάποιοι είχαμε τη βαριά και σκοτεινή μοίρα να μεγαλώσουμε με το φόβο των συνεπειών της ελευθερίας του λόγου και υπό τη συνεχή παραβίαση των δικαιωμάτων μας».

Στη συνέχεια τόνισε: «Σήμερα, αρνούμαστε να σκύψουμε το κεφάλι σε συμπεριφορές που πληγώνουν τη δημοκρατία και τραυματίζουν το κράτους δικαίου».

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας (15/5) ο Φρέντι Μπελέρης επικράτησε τελικά του «εκλεκτού» του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, Γκιόργκι Γκόρο στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, οι οποίες διεξήχθησαν σε τεταμένο κλίμα.

Έπειτα από ένα εκλογικό θρίλερ, με τους δύο υποψηφίους Φρέντι Μπελέρηκαι Γκιόργκι Γκόρο να δίνουν μάχη στήθος με στήθος ο προφυλακισμένος ομογενής Φρέντι Μπελέρης, αναδείχθη τελικά, νικητής των εκλογών.

Με το άκουσμα της είδησης, οι ομογενείς ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα.

Η επικράτηση του κ. Μπελέρη που κρατείται στις φυλακές Τιράνων κατηγορούμενος για εξαγορά ψήφων, θεωρείται νίκη της ελληνικής ομογένειας, και προσωπική ήττα του Έντι Ράμα που αποφάσισε τη σύλληψή του παραμονές των εκλογών.

Ωστόσο, στην αλβανική αντιπολίτευση που στηρίζει τον κ. Μπελέρη θεωρούν βέβαιο, ότι ο Ράμα έχει έτοιμο plan B για να τον εμποδίσει να αναλάβει καθήκοντα.

Διαβάστε επίσης:

Νίκη του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα – Εξελέγη Δήμαρχος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων