01/11/2020 01/11/2020 Με ακόμα μία προκλητική ανακοίνωση απάντησε η Τουρκία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τη διαμαρτυρία για τη νέα τουρκική NAFTEX του Oruc Reis, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο. «Καλούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα σε άνευ όρων διάλογο για τη διευθέτηση της δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και...
01 Νοεμβρίου, 2020 - 22:02
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2020 - 22:03

Κι άλλη προκλητική ανακοίνωση από την Τουρκία – Ακσόι και Ερντογάν σε παραλήρημα

Διαδώστε:
Κι άλλη προκλητική ανακοίνωση από την Τουρκία – Ακσόι και Ερντογάν σε παραλήρημα

Με ακόμα μία προκλητική ανακοίνωση απάντησε η Τουρκία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και τη διαμαρτυρία για τη νέα τουρκική NAFTEX του Oruc Reis, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Καλούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα σε άνευ όρων διάλογο για τη διευθέτηση της δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και για άλλα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών» ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σε ανάρτησή του στο twitter.

«Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε μια άλλη δήλωση σήμερα (1η Νοεμβρίου), στην οποία επανέλαβε τους αβάσιμους ισχυρισμούς του σχετικά με τη σεισμική ερευνητική δραστηριότητα, που διεξήγαγε η χώρα μας στην υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για μια μάταιη προσπάθεια της Ελλάδας να αντιταχθεί στις δραστηριότητές μας μετά από κάθε ανακοίνωση NAVTEX, με βάση τις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της. Η Τουρκία θα εξακολουθήσει τις ερευνητικές δραστηριότητες στην περιοχή, όπως ορίζει το πλαίσιο των δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο» συνέχισε ο Ακσόι, μετά τις ακόμα πιο προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος διατράνωσε ότι τα ερευνητικά και σεισμογραφικά του πλοία θα συνεχίζουν κανονικά τις έρευνες στο Αιγαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και με το Ορούτς Ρέις και με το Μπαρμπαρός και με το Φατίχ (θα συνεχίσουμε)», αλλά και «όταν θα ανακαλύψουμε κοιτάσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά για μας».

«Όπως είναι φυσικό, θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας» κατέληξε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δείτε την ανάρτηση:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων